Pitekaka
En klassisk kaffekaka. Mycket god. Jag brukar dock byta ut kakaon mot 2 msk kanel. Har aldrig provat med kakao, men det blir säkert gott det med!
Ingredienser
Portioner: 30
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl socker
3 dl mjölk
100 g smält smör
½ dl kakao (el 2 msk kanel)
5 dl havregryn
1½ dl socker
200 g smält smör
Gör så här
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop ägg, socker och mjölk.
Rör ner mjölblandningen och smält smör. Fördela smeten i en smord långpanna. Rör ihop en topping av kakao, havregryn, socker och smält smör.
Fördela toppingen på den ogräddade kakan. Grädda kakan i ugnen i 15 minuter i 225°C. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.