kaka utan ägg?
har varit på affären 3 ggr redan idag o alla 3 ggr har jag glömt o köpa ägg, tänkte va lite gullig o baka något gott tills sambon kommer hem vid åtta..
någo som har ett gott recept på någon ägg-fri kaka?
har varit på affären 3 ggr redan idag o alla 3 ggr har jag glömt o köpa ägg, tänkte va lite gullig o baka något gott tills sambon kommer hem vid åtta..
någo som har ett gott recept på någon ägg-fri kaka?
ingen?
Har du potatismjöl hemma så kan du byta ut ägg mot det. 1 matsked potatismjöl motsvarar ett ägg. Kakan blir dock inte lika saftig utan lite mer seg och stabbig men god
Kolla annars här: www.vegomums.com/
tack någon mer kanske?
sockerkaka utan ägg kanske?
går de?
ja, ska titta om jag har kvar receptet
Sockerkaka utan ägg:
Ugn: 200 grader
4½ dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smör/margarin
2½ dl mjölk
(1 msk pressad apelsinsaft)
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Smält matfettet. Rör ner matfett, mjölk och ev. apelsinsaft i mjölblandningen. Rör så att allt blir ordentligt blandat.
Häll smeten i en välsmord form som rymmer 1½ liter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Låt den stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.
Detta kan du också baka utan ägg:
Snabbhavrekakor
Drömmar
Kokosdrömmar
Minttoppar
Chokladcigarrer
Hästskor
Bondkakor
Schackrutor
Mandelflarn
Havreflarn
Negerbollar
Chokladtoppar
m.m.
Vit kaka (typ kladdkaka)
100 g vitchoklad
100 g smör el margarin
2 dl socker
150g lättkesella
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
saft och skal av en halv citron
Instruktioner:
Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret
Rör socker och kesella ca 5 min.
Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
Grädda i 200 grader ca 25 min
2 dl havregryn
2 dl kokosflingor
1,5 msk kakao1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
125 g margarin el smör
Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt havregryn, kokosflingor, kakao, vaniljsocker och socker. Blanda väl. Fyll små pappersformar med den gryniga smeten.
Sätt dem på en plåt och grädda i 200 grader ca 10 min
Devils float
2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1 ½ dl socker
2 tsk bakpulver
30 gr smält blockchoklad eller 2 msk kakao
1 1/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 msk smält margarin
1 dl hackade nötter
Blanda allt och häll i en smord form. Inte bröad.
Blanda :
1 dl socker
1 dl brun farin
2 msk cacao
Strö detta över smeten.
Häll på 2 dl kokande vatten.
Grädda i 45 minuter i 175 grader.
Serveras varm med vispgrädde.