• Sjödin85

    kaka utan ägg?

    har varit på affären 3 ggr redan idag o alla 3 ggr har jag glömt o köpa ägg, tänkte va lite gullig o baka något gott tills sambon kommer hem vid åtta..

    någo som har ett gott recept på någon ägg-fri kaka?


    26/10-06 kommer min Dotter
  • Svar på tråden kaka utan ägg?
  • Sjödin85

    ingen?


    26/10-06 kommer min Dotter
  • lurv

    Har du potatismjöl hemma så kan du byta ut ägg mot det. 1 matsked potatismjöl motsvarar ett ägg. Kakan blir dock inte lika saftig utan lite mer seg och stabbig men god

  • Sjödin85

    tack någon mer kanske?


    26/10-06 kommer min Dotter
  • Sjödin85

    går de?


    26/10-06 kommer min Dotter
  • 1985

    ja, ska titta om jag har kvar receptet

  • 1985

    Sockerkaka utan ägg:
    Ugn: 200 grader

    4½ dl vetemjöl
    3 dl socker
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    50 g smör/margarin
    2½ dl mjölk
    (1 msk pressad apelsinsaft)

    Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
    Smält matfettet. Rör ner matfett, mjölk och ev. apelsinsaft i mjölblandningen. Rör så att allt blir ordentligt blandat.
    Häll smeten i en välsmord form som rymmer 1½ liter.
    Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min.
    Låt den stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.

  • 1985

    Detta kan du också baka utan ägg:
    Snabbhavrekakor
    Drömmar
    Kokosdrömmar
    Minttoppar
    Chokladcigarrer
    Hästskor
    Bondkakor
    Schackrutor
    Mandelflarn
    Havreflarn
    Negerbollar
    Chokladtoppar
    m.m.

  • prickelina

    Vit kaka (typ kladdkaka)

    100 g vitchoklad
    100 g smör el margarin
    2 dl socker
    150g lättkesella
    2,5 dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    0,5 tsk salt
    saft och skal av en halv citron 


    Instruktioner:
    Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret
    Rör socker och kesella ca 5 min.
    Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
    Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
    Grädda i 200 grader ca 25 min

  • prickelina

    CHOKLADFORMAR


    2 dl havregryn
    2 dl kokosflingor
    1,5 msk kakao1 tsk vaniljsocker
    1 dl socker
    125 g margarin el smör 


    Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt havregryn, kokosflingor, kakao, vaniljsocker och socker. Blanda väl. Fyll små pappersformar med den gryniga smeten.


    Sätt dem på en plåt och grädda i 200 grader ca 10 min

  • prickelina
    Rulltårta
    2¾ dl vetemjöl
    1½ dl potatismjöl
    3 tsk. bakpulver
    3 tsk. vaniljsocker
    2½ dl socker
    2¼ dl vatten
    4 msk flytande margarin (ex. Milda Culinesse eller smält mjölk- och sojafritt margarin)
    ca 2 dl god sylt

    Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser, blanda i vatten i det smälta/ flytande margarinet häll över de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 min. (tänk på att denna rulltårta inte får lika mycket färg som en "äggrulltårta" - vänta inte för länge) Häll upp den på bakpapper med socker på och dra av pappret den gräddats på. Bred god sylt eller mos på och rulla ihop.
  • prickelina
     

    Devils float



    2 dl vetemjöl
    1/4 tsk salt
    1 ½ dl socker
    2 tsk bakpulver
    30 gr smält blockchoklad eller 2 msk kakao
    1 1/4 dl mjölk
    1 tsk vaniljsocker
    2 msk smält margarin
    1 dl hackade nötter


    Blanda allt och häll i en smord form. Inte bröad.


    Blanda :


    1 dl socker
    1 dl brun farin
    2 msk cacao
    Strö detta över smeten.


    Häll på 2 dl kokande vatten.
    Grädda i 45 minuter i 175 grader.


    Serveras varm med vispgrädde.

Svar på tråden kaka utan ägg?