• Swenglish

    Har ni brödet i kylskåpet?

    Jag har sett folk som har brödet i kylen. Har ni det? Varför? Vi har det inte i kylen utan i en låda.Finns det fördeöar/nackdelar med att ha det i kylen?

  • Svar på tråden Har ni brödet i kylskåpet?
  • Flutterby

    Nej aldrig! Det är inte nyttigt, för det utvecklas då sporer i brödet, som kan orsaka mögel.

  • versan

    Nop vi har vårt i frysen och tar fram skivor efter behov.

  • teja

    Jag hade mitt bröd i kylen under rötmånaden för att undvika mögel normalt så använder jag skafferiet.

  • annki72

    Vi har det i en låda i skafferiet, tycker att brödet blir goast då.
    har man det i kylskåpet så blir det ju hårt liksom, känns inte färskt, nä inte gott.

    sen sägs det ju att så som affären har varorna så ska man förvara dom hemma oxå.

  • versan

    Inga sporer hinner bildas i vårt bröd med andra ord.

  • Puss och Kram

    Det blir fortare torrt i kylen även om det håller längre. Äter hellre färsk bröd än gammalt och torrt...

  • mia1980

    I frysen och tar fram efter behov och tinar i mikro eller brödrost.


    Uppmanar alla att rösta den 17/9!!! Bättre att rösta blankt än inte alls....
  • Lady Lovelocks

    Man ska inte ha bröd i kylen. Bröd skall förvaras torrt och i rumstemperatur. Bröd åldras fortare i kylskåp.

    www.ica.se/FrontServlet&state=halsa_fraga_experterna&frageid=423&visa=tio&kategoriid=0

Svar på tråden Har ni brödet i kylskåpet?