Har ni brödet i kylskåpet?
Jag har sett folk som har brödet i kylen. Har ni det? Varför? Vi har det inte i kylen utan i en låda.Finns det fördeöar/nackdelar med att ha det i kylen?
Jag har sett folk som har brödet i kylen. Har ni det? Varför? Vi har det inte i kylen utan i en låda.Finns det fördeöar/nackdelar med att ha det i kylen?
Nope, i ett skåp.
Nej aldrig! Det är inte nyttigt, för det utvecklas då sporer i brödet, som kan orsaka mögel.
Nop vi har vårt i frysen och tar fram skivor efter behov.
Jag hade mitt bröd i kylen under rötmånaden för att undvika mögel normalt så använder jag skafferiet.
Vi har det i en låda i skafferiet, tycker att brödet blir goast då.
har man det i kylskåpet så blir det ju hårt liksom, känns inte färskt, nä inte gott.
sen sägs det ju att så som affären har varorna så ska man förvara dom hemma oxå.
Inga sporer hinner bildas i vårt bröd med andra ord.
Det blir fortare torrt i kylen även om det håller längre. Äter hellre färsk bröd än gammalt och torrt...
har det på micron i köket
I frysen och tar fram efter behov och tinar i mikro eller brödrost.
Man ska inte ha bröd i kylen. Bröd skall förvaras torrt och i rumstemperatur. Bröd åldras fortare i kylskåp.
www.ica.se/FrontServlet&state=halsa_fraga_experterna&frageid=423&visa=tio&kategoriid=0