SNABBGJORD BROWNIE, rör ihop allt i kastrullen:
(Förberedelser tar ca 5 minuter, att röra ihop allt ca 5 minuter och gräddningen 10-12 minuter... Ca 20 minuter totalt)
100 g Smör
100 g Mörk choklad
Smält detta i en kastrull och låt svalna något.
Blanda ner:
1,5 dl Vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 ägg
Rör ihop och häll i smord form (gärna en med löstagbar botten där du klämt fast ett bakplåtspapper innan du stänger formen).
Gräddas i 175 grader 10-12 minuter.
Låt svalna.
Servera med vaniljglass eller vispgrädde och lite färska eller frysta bär... hallon är gott till!
Tips: Vill man ha lite variation kan man smaksätta kakan med t ex 1 tsk grovstötta kardemummakärnor eller rivet skal av en apelsin, eller 1 dl grovhackad mandel eller nötter... 2 tsk kanel... you name it!
Lyxvarianten: Gör en supersnabb mousse att ha ovanpå kakan - tar ca 5-10 minuter.
Smält 200 g grovhackad vit choklad i mikron, vispa 2,5 dl grädde relativt hårt (ej jättehårt, då blir moussen grynig) blanda ihop och häll ovanpå kakan så får du en chokladtårta black & white, vill man ha lite överkurs kan man smeta ett tjockt lager marmelad (valfri sort) eller lemon curd på brownien innan man häller över moussen... Ska stelna i kylskåp ca 2 timmar före servering.
Garnera med färsk frukt och/eller bär, eller pudra bara lite kakao över...