Nån som testat Dinkelkladdkaka?
Ska göra en "dinkelkladdkaka"ikväll...är det nån som testat det?Vad serverade ni till?
Ska göra en "dinkelkladdkaka"ikväll...är det nån som testat det?Vad serverade ni till?
ne det har jag inte men är jätte intreserad av receptet men grädde eller glass till kan väll vara gott till passar ju de flesta kakor .
Hej jag brukar baka kladdkaka med dinkelmjöl i och den smakar precis som om man har vanligt mjöl i. jag har försig i siktat dinkelmjöl i. vad för recept använder du när du gör dinkelkladdkaka??
Jag har aldrig testat förut men det här är receptet....
1dl dinkelmjöl
1tsk bakpulver
½dl kakao
3 ägg
1dl honung
250g kesella
Själva dinkeln kan du juh bara ta istället för vetemjölet i en vanlig kladdkaka om du vill ha det. Det jag reagerade på var att du inte har nått "fett" i kakan mer än Kesellan. Jag gjorde en liknande en gång, och den blev verkligen VIDRIG. Ville bara informera dig!
forts...
Det var ingen som helst smak på själva kakan... eller jo, den smakade typ ugnspannkaka med kakao eller nått. Och det där goda lite knapriga locket som brukar bli på en vanlig kladdkaka, det blev som ett tjock skinn på denna...
Zabina-Den blev faktiskt riktigt god...att det inte är fett el socker i är ju bara positivt
TS
Visst är det det! Tyckte jag också tills jag bakat den... Men, men... det kanske var mig det var fel på, och inte kakan... jag kanske gjorde något fel, för jag kan säga som så: att MIN var inte god!
Jag har gjort en kladdkaka på dinkelmjöl och fruktsocker.
JÄTTEGOD!! Garnerar med rostade pumpakärnor (innan gräddning) och serverar med lite vispgrädde.
Tänk bara på att sänka temperaturen och förlänga gräddningstiden när ni använder fruktsocker!
Intressant recept.... Hur länge i ugnen och på hur många grader? I mitten av ugnen?
Mitten av ugnen, dra ner temperaturen ca 25% när du använder fruktsocker. Och dubbla gräddningstiden, beroende på hur "kladdig" du vill ha kakan.
Jag kan lägga ut receptet när jag kommer hem imorgonkväll om du vill!