• gutegirl

    Bläcksvamp

    Hallå alla svampar!
    Hittade några ståtliga bläcksvampar ute i gräset idag. Vad kan jag göra med dem? Går de att frysa, eller ska man steka dem, torka, eller förvälla? Och vad är förvälla för något? JAg vet iaf att det är bläcksvamp,men annars vet jag ingenting. TIPS?

  • Svar på tråden Bläcksvamp
  • Zaria

    Det står ju lite tips, har själv aldrig vågat mig på dem, så om du vill får du jättegärna berätta hur det blev sedan, har ett gång sådana vid hästhagen.

  • Zaria

    Här är ju också något om du inte bara vill steka den:

    Stuvad fjällig bläcksvamp

    Från "Svamprätter" av Thora Holm (Saxon & Lindströms Förlag, 1938).
    (4 à 5 personer)

    1 liter fjällig bläcksvamp
    3/4 liter mjölk
    2 msk vetemjöl
    salt, socker
    1 msk smör

    Svampen skäres i mindre bitar, som sättas på i mjölken att sakta koka under minst en halvtimmes tid.

    Vetemjölet, utrört i grädde eller mjölk, nedvispas och stuvningen avsmakas. Om svampen stuvas hel, påminner rätten om stuvade makaroner.

  • gutegirl

    Jag tror jag satsar på att steka den hårt och så göra omelett. Tack för länken!

  • Zaria

    Japp, berätta sen hur det gick, jag är väldigt nyfiken som sagt...och LYCKA TILL

Svar på tråden Bläcksvamp