Bläcksvamp
Såna du menar? www.svampguiden.com/art.asp
Såna du menar? www.svampguiden.com/art.asp
Det står ju lite tips, har själv aldrig vågat mig på dem, så om du vill får du jättegärna berätta hur det blev sedan, har ett gång sådana vid hästhagen.
Här är ju också något om du inte bara vill steka den:
Stuvad fjällig bläcksvamp
Från "Svamprätter" av Thora Holm (Saxon & Lindströms Förlag, 1938).
(4 à 5 personer)
1 liter fjällig bläcksvamp
3/4 liter mjölk
2 msk vetemjöl
salt, socker
1 msk smör
Svampen skäres i mindre bitar, som sättas på i mjölken att sakta koka under minst en halvtimmes tid.
Vetemjölet, utrört i grädde eller mjölk, nedvispas och stuvningen avsmakas. Om svampen stuvas hel, påminner rätten om stuvade makaroner.
Japp, berätta sen hur det gick, jag är väldigt nyfiken som sagt...och LYCKA TILL