• Zaria

    Det står ju lite tips, har själv aldrig vågat mig på dem, så om du vill får du jättegärna berätta hur det blev sedan, har ett gång sådana vid hästhagen.

  • Zaria

    Här är ju också något om du inte bara vill steka den:

    Stuvad fjällig bläcksvamp

    Från "Svamprätter" av Thora Holm (Saxon & Lindströms Förlag, 1938).
    (4 à 5 personer)

    1 liter fjällig bläcksvamp
    3/4 liter mjölk
    2 msk vetemjöl
    salt, socker
    1 msk smör

    Svampen skäres i mindre bitar, som sättas på i mjölken att sakta koka under minst en halvtimmes tid.

    Vetemjölet, utrört i grädde eller mjölk, nedvispas och stuvningen avsmakas. Om svampen stuvas hel, påminner rätten om stuvade makaroner.

  • Zaria

    Japp, berätta sen hur det gick, jag är väldigt nyfiken som sagt...och LYCKA TILL

Svar på tråden Bläcksvamp