• Stumpan2

    säg nåt smarrigt jag ska baka!

    är så bak-sugen, men är less på att alltid baka samma saker... nån som kan något smarrigt och relativt enkelt recept? alla tips är välkomna!

  • Svar på tråden säg nåt smarrigt jag ska baka!
  • Arga Klara

    Gör ett grundrecept på kanelbullar, men istället för kanel och socker kan du ha i tex kardemumma + socker, eller vanilj + någon god sylt, eller choklad, äppelmos...

  • Coursell

    Min son har resept på en kladdkaka där man bara häller i samtliga ingredienser och vispar sist av allt. Han provade att göra den utan kakao en gång och det blev kanongott.
    Nått du vågar prova?

  • Superia

    Är det fika du vill baka? Annars kan det vara kul att göra piroger

  • Maraschino

    Chocolate Coffee Cake




    Antal/Portioner


    14




    Temperatur


    175o




    Tid


    35 min



    P/p


    6




    Ingredienser:


    125


    gr


    smör


    2


    dl


    socker


    2


    st


    ägg


    1


    tsk


    vaniljsocker


    2


    dl


    gräddfil


    3


    dl


    mjöl


    2


    tsk


    bakpulver


    1


    krm


    salt



    Fyllning:


    2


    påsar


    hackad hasselnöt (100 gr)


    1


    msk


    kaffepulver


    ½


    dl


    socker


    2


    tsk


    kanel


    1


    msk


    kakao


    1


    dl


    blockchoklad (55 gr)


    Gör så här:Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund, 1,5 liters form (med löstagbar kant). Vispa smör och socker i en skål med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i vaniljsockret och gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Rör i de torra ingredienserna i äggblandningen. Bland fyllningen i en separat skål. Häll hälften av smeten i formen och strö över hälften av fyllningen. Häll sedan i resten av smeten och toppa med resten av fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

    En riktigt god och annorlunda kaka!!!

  • aicha80

    kärleksmums...de håller jag på att göra!!!

  • Coursell

    Kladdkaka utan kakao, som min son kallar ljuskaka.

    2 ägg
    3dl socker
    Blanda lite
    2tsk vanilinsocker
    1krm salt
    1½ dl vetemjöl
    Blanda lite
    1 dl smält smör/ margarin.

    175 grader, ca 25 min i ugnen.

    Skitgott

  • AnnaK

    Amerikanska cookies
    Ingredienser
    Beräknat för 1 portion
    Till ca 25 kakor:
    200 g smör
    2 dl strösocker
    2 dl havregryn
    2 1/2 dl vetemjöl
    1/2 dl kakao
    1 tsk bakpulver
    1 dl jordnötter, grovhackade
    100 g mörk choklad , grovt hackad

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175º. Rör smör och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem. Arbeta ihop till en deg.
    2. Forma kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 17-20 min.

  • AnnaK

    Fudgekakor
    200 g margarin
    3 dl socker
    2 ägg
    1 dl kakao
    2 dl vetemjöl
    4 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver

    Glasyr:
    1 dl grädde
    1 dl socker
    1 msk ljus sirap
    50 g mörk blockchoklad
    50 g margarin

    Smält margarinet i en kastrull. Rör ner socker och ägg.
    Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt äggsmeten och rör om. Häll smeten i en liten långpanna och grädda kakan i 175 grader ca 20 minuter.
    Blanda allting till glasyren utom margarinet, i en kastrull. Låt koka i 15 minuter, tills det har tjocknat. Tag kastrullen från värmen och tillsätt margarinet i små bitar. Rör glasyren slät. Låt kallna innan du brer den över kakan. Skär kakan i lagom stora bitar.
    Tips! Kakorna går utmärkt att äta direkt från frysen.

Svar på tråden säg nåt smarrigt jag ska baka!