säg nåt smarrigt jag ska baka!
är så bak-sugen, men är less på att alltid baka samma saker... nån som kan något smarrigt och relativt enkelt recept? alla tips är välkomna!
är så bak-sugen, men är less på att alltid baka samma saker... nån som kan något smarrigt och relativt enkelt recept? alla tips är välkomna!
Gör ett grundrecept på kanelbullar, men istället för kanel och socker kan du ha i tex kardemumma + socker, eller vanilj + någon god sylt, eller choklad, äppelmos...
Min son har resept på en kladdkaka där man bara häller i samtliga ingredienser och vispar sist av allt. Han provade att göra den utan kakao en gång och det blev kanongott.
Nått du vågar prova?
Är det fika du vill baka? Annars kan det vara kul att göra piroger
Chocolate Coffee Cake
Antal/Portioner
14
Temperatur
175o
Tid
35 min
P/p
6
Ingredienser:
125
gr
smör
2
dl
socker
2
st
ägg
1
tsk
vaniljsocker
2
dl
gräddfil
3
dl
mjöl
2
tsk
bakpulver
1
krm
salt
Fyllning:
2
påsar
hackad hasselnöt (100 gr)
1
msk
kaffepulver
½
dl
socker
2
tsk
kanel
1
msk
kakao
1
dl
blockchoklad (55 gr)
En riktigt god och annorlunda kaka!!!
Vad hände med receptet!!!!!!
kärleksmums...de håller jag på att göra!!!
Kladdkaka utan kakao, som min son kallar ljuskaka.
2 ägg
3dl socker
Blanda lite
2tsk vanilinsocker
1krm salt
1½ dl vetemjöl
Blanda lite
1 dl smält smör/ margarin.
175 grader, ca 25 min i ugnen.
Skitgott
Amerikanska cookies
Ingredienser
Beräknat för 1 portion
Till ca 25 kakor:
200 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl jordnötter, grovhackade
100 g mörk choklad , grovt hackad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175º. Rör smör och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem. Arbeta ihop till en deg.
2. Forma kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 17-20 min.
Fudgekakor
200 g margarin
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Glasyr:
1 dl grädde
1 dl socker
1 msk ljus sirap
50 g mörk blockchoklad
50 g margarin
Smält margarinet i en kastrull. Rör ner socker och ägg.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt äggsmeten och rör om. Häll smeten i en liten långpanna och grädda kakan i 175 grader ca 20 minuter.
Blanda allting till glasyren utom margarinet, i en kastrull. Låt koka i 15 minuter, tills det har tjocknat. Tag kastrullen från värmen och tillsätt margarinet i små bitar. Rör glasyren slät. Låt kallna innan du brer den över kakan. Skär kakan i lagom stora bitar.
Tips! Kakorna går utmärkt att äta direkt från frysen.