• Hint

    smaksätta olja?

    Behöver era tips på hur ni smaksätter oljor?
    Tex gör egen vitlöksolja eller med chilismak i?

    Hur länge får det stå och dra, och hur länge kan det hålla sig?

    Någon som är insatt? tacksam för svar!

  • Svar på tråden smaksätta olja?
  • Hint

    tack så mycket för alla länkar!!

    jag sökte som 17 men fick inte upp så mycket vettigt, så tack så mycket!

  • Hint

    Vitlöksolja är ju det som är mest intressant men här stod det : OBS! Olja som smaksätts med rå vitlök måste förvaras i kallaste delen av kylskåpet. Om oljan förvaras i rumstemperatur blir den syrefria miljö i oljan perfekt för tillväxt av bakterier som kan orsaka den livsfarliga förgiftningen botulism

    från sidan http://www.tasteline.com/document/showdocumentsvd.asp?lintDocumentID=1011

     Vågar man ens pröva att göra vitlöksolja då? Orolig för att misslyckas :/

  • Pokoyo

    Ja det låter ju farligt men jag har alltid låtit min olja stå framme och mår hur bra som helst! I eller utanför kyl, denna olja blir otroligt god. Perfekt att bara hälla lite på att fat tillsammans med flingsalt och doppa färskt vitt bröd i:

    olivolja
    ett par delade vitlöksklyftor
    grovstrimlad röd chili
    skivad (själk)selleri

    Ta med sellerin, den gör hela grejen!

  • Hint

    okej skönt att höra Pokoyo! Tack!

Svar på tråden smaksätta olja?