smaksätta olja?
Behöver era tips på hur ni smaksätter oljor?
Tex gör egen vitlöksolja eller med chilismak i?
Hur länge får det stå och dra, och hur länge kan det hålla sig?
Någon som är insatt? tacksam för svar!
Behöver era tips på hur ni smaksätter oljor?
Tex gör egen vitlöksolja eller med chilismak i?
Hur länge får det stå och dra, och hur länge kan det hålla sig?
Någon som är insatt? tacksam för svar!
Tinas Vitlöksolja
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=34062&a=364675
www.na.se/mat&dryck/visa_recept.asp?intId=1184
Här finns det fler förslag:
http://www.tasteline.com/document/showdocumentsvd.asp?lintDocumentID=1011
tack så mycket för alla länkar!!
jag sökte som 17 men fick inte upp så mycket vettigt, så tack så mycket!
Vitlöksolja är ju det som är mest intressant men här stod det : OBS! Olja som smaksätts med rå vitlök måste förvaras i kallaste delen av kylskåpet. Om oljan förvaras i rumstemperatur blir den syrefria miljö i oljan perfekt för tillväxt av bakterier som kan orsaka den livsfarliga förgiftningen botulism
från sidan http://www.tasteline.com/document/showdocumentsvd.asp?lintDocumentID=1011
Vågar man ens pröva att göra vitlöksolja då? Orolig för att misslyckas :/
Ja det låter ju farligt men jag har alltid låtit min olja stå framme och mår hur bra som helst! I eller utanför kyl, denna olja blir otroligt god. Perfekt att bara hälla lite på att fat tillsammans med flingsalt och doppa färskt vitt bröd i:
olivolja
ett par delade vitlöksklyftor
grovstrimlad röd chili
skivad (själk)selleri
Ta med sellerin, den gör hela grejen!
okej skönt att höra Pokoyo! Tack!