• Annettiz

    Kan katten äta det???

    Nu har jag en liten fråga som jag kanske bör ringa veterinären och fråga om, men jag checkar här först..

    Igår satt jag och åt plommon, såna där slemmiga inlagda man kan köpa i en liten påse... Inga färska alltså. Lite mer katrinplommon liknanade.

    Gav ena min katt en pytteliten bit, då hon verkade så intresserad av vad jag åt... Så ville hon ara ha mer och mer och blev helt till sig (lite som en katt blir av kattmynta) alltså hela galen. Så gav ja henne en jätte liten bit till, sen vågade jag inte ge mera.

    Vissa saker får ju inte katter äta, tex choklad kan ju vara direkt dödande. Vågade därmed inte ge mera, eftersom hon är galet intresserad av choklad också.

    Nån som hört att katrin plommon eller vanliga plommon kan vara farligt för katten?? Kanske blir att dom blir dåliga i magen, den verkan har det ju på männiksor med, men förrutom det?...

  • Svar på tråden Kan katten äta det???
  • giz den allsmäktige

    ni vet väll att dom kan få en laxerande effekt
    russin är mega bra, en chilla ska ha ca 6 om dagen och med tanke på att en katt är aktivare och större så.
    där i mot färska vindruvor kan ge förstoppning...... iaf om jag går efter min katt som äter allt skumt.
    förutom fisk då hmmm första katten som fet ratat en färsk strömming.

  • Kusin Knase

    giz: Mina katter gillar absolut inte fisk heller och inga av de katter jag har haft har ens ätit kattmat med fisk. Dessutom är inte fisk särskilt nyttigt för katter, har jag hört...

  • Julia85

    Jobbade i en godisaffär ett tag. Där kom det in en tant som köpte en påse choklad till hunden ca 1 gång i vecka. Hennes hund lever fortfarande!

  • spikeygirl

    En av mina föräldrars katter älskar Snickers! Jag vet att det inte är sådär jättebra för katter, men det är inte lika farligt som det är för hundar, så han brukar få smaka en bit när jag är hemma hos dem och äter Snickers.

    Mina katter tycker inte om strömming, men de älskar kokt torsk och tonfisk.

  • giz den allsmäktige

    va är fisk onaturlig föda för kattet wow nu lärde jag mej ngt nytt, melon skal ja men att fisk va det det visste jag inte då alla mina katter alltid vart galna i det.

    jaja nu ska jag plocka bort skrället från fruktfatet innan hon gnagat i sej alla stjälkar från bananerna.

  • Kusin Knase

    Jag vräkte i mig hundchoklad en gång (alltså, jag var ändå femton så jag borde ha fattat bättre...), åt tills jag höll på att spy. Sen blev det inte bättre när jag hörde vad det var i...!!! Och jag som var vegetarian även då!!!

Svar på tråden Kan katten äta det???