Favorit fyllning i rulltårta?
Min är äpplemos särsillt hemmagjort,
Min är äpplemos särsillt hemmagjort,
Mockakräm!! Mmmmmmm
Dajmkräm!
Jag gillar chokladrulltårta med smörkräm i!
åhhh smörkräm (drömrulltårta!)
Jag tycker om med helt vanlig hallonsylt
lite recept på fyllningar...
Chokladsmörkräm
200 g Smör
1 1/2 dl Florsocker
1/2 tb Vaniljsocker
2 tb Kakao
3 Äggula
Rör matfettet smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och blanda väl. Tillsätt äggulorna och rör till en slät kräm. Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop.
Smörkrämen:
1 msk kaffe, jättestarkt och inte hett
100 gr smör
1 äggula
1 msk kakao
2 msk hackad mandel (kan uteslutas)
1 dl florsocker
Fyllning
150 g margarin
2 dl Dansukker Flor med citron-, jordgubbs- eller chokladsmak
Lyxig rulltårta
3 st ägg
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
150 g mörk choklad
1,5 dl vatten
2 msk vetemjöl
0,5 g saffran
1 st äggula(or)
150 g margarin
1 dl florsocker
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda kokosflingor, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
3. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter.
4. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Drag bort papperet som sitter på kakan. Låt svalna.
5. Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt chokladen, bruten i småbitar, och rör tills chokladen smält. Vispa då och då tills tryffeln svalnat. Bred ut tryffeln på kakan.
6. Blanda vatten, saffran och mjöl i en kastrull. Blanda väl och koka i ett par minuter. Rör i äggulan.
7. Rör matfettet, vanilj- och florsockret mjukt och smidigt. Blanda i krämen i små portioner. Bred fyllningen ovan på tryffeln. Rulla samman. Förvara kakan i kylskåp.
fyllning:
2½ dl florsocker
125 gr mjukt smör
rivet skal av 1 apelsin
saft av 1 apelsin
Kryddig rulltårta
--
1/2 tsk Pomeransskal
1/2 tsk Nejlikor
1/2 tsk Ingefära malen
1 tsk Kanel
1 dl Rårörd lingonsylt
2 dl Vispgrädde
1 1/2 dl Vetemjöl
1 dl Sirap
4 st Ägg
1 tsk bakpulver
TILLAGNING
Vispa ägg och sirap till skum. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till ägg-siraps-blandningen. Bred ut smeten på bakplåtspapper (20x30 cm) i långpanna. Grädda i 200°C ca 10-12 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lösgör försiktigt pappret. Vispa grädden och rör i lingonsylten. Bred ut fyllningen på den avsvalnade tårtbottnen och rulla ihop.
Fyllning 1, arrak och kaffe:
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
1 tsk snabbkaffepulver
2 tsk kakao
1 msk arraks-essennse
1 tsk vaniljsocker
Fyllning 2, mörk choklad:
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk hackad mörk choklad
Fyllning 3, pepparmint:
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk kakao
några droppar pepparmyntsolja
1 tsk vaniljsocker
Håller med TS. Hederligt hemgjort äppelmos är allra godast.
Har en fråga, vad betyder td i receptet på cholkadsmörkrämen
Chokladsmörkräm
200 g Smör
1 1/2 dl Florsocker
1/2 tb Vaniljsocker
2 tb Kakao
3 Äggula
Rör matfettet smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och blanda väl. Tillsätt äggulorna och rör till en slät kräm. Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop.
Äppelmos eller hallonsylt!
Hallonsylt!
tb menade jag
sån där drömtårta...mums!!!! eller vanlig med jordgubbssylt
tablespoon? tesked
skulle gissa på msk = tabelspoon, tb...
tror jag i alla fall
oj! matsked?? tur att jag inte bakat än då...he he he
är inte säker, men det känns rimligt om man ska ha ordentligt med cacaosmak...
Äppelmos eller grädde med mandarinklyftor... *mums*. Fast då får det gärna vara choklad i smeten a la bukarest!