tårta på rulltårta?
kan man göra en stor tårta på rulltårte botten??? alltså man gör två sådana rullbottnar o lägger ihop???
kan man göra en stor tårta på rulltårte botten??? alltså man gör två sådana rullbottnar o lägger ihop???
Ja, det kan man väl.
Ja men den blir ganska platt.
men jag gör ju så det blir tre lager? då borde det bli ok va?
Ja det kan nog funka bra.
tack för svaren
Jag gör alltid rulltårta till tårtbotten. blir jättegottt.
Jag gjorde karuselltårta till sonens ettårsdag, det är som en gigantisk rulltårtebotten, snurrad till en enda stor rulle med sylt (eller chokladpudding, mums!) om du förstår vad jag menar. Det blir fina och lite annorlunda tårtbitar.
om jag hade haft 2 tomma rulltårts bottnar hade jag skurit dom i 15cm breda remsor strykid valfri fyllning på och rullat vet ej hur jag ska skriva så ni förstår hur jag menar men man börjar att rulla en längd och när den är upprullad bygger ni på så den blir större och större så den blir 15cm hög rullad men på fel håll om någon fattar vad jag menar det ser häftigt ut när man delar och äter den har tyvärr inte tid att skriva mer bebisen vill ha mat lycka till
prova och gör en charlotte russe:
www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs
norskt recept, rulltårta och fromage
/maFIA mafia.blogg.se
ja åh va gott! en riktig goding är "pinocciotårta",
men gör 2 långpannor och lägg på varandra istället för att dela den! fyll med grädde och konserverade mandarinklyftor, hallon, eller färska jordgubbar! garanterad succé!
PINOCCIOTÅRTA
Ingredienser:
1 1/4 dl strösocker
100 g smör
3 st äggulor
1 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vanilj
Gör så här:
Rör strösocker och smör vitt, sedan blandas äggulorna i en i taget. Blanda övriga ingredienser med äggblandningen.
Bred ut smeten på väl smord plåt eller bakplåtspapper.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget, smaksätt med vanilj.
Hacka 50-75 g nötter och strö över marängen när den är utbredd över äggsockersmeten.
Grädda i 150° ca 30 min på fals 1.
Dela kakan på mitten när den kallnat. Vispa grädde och bred på den ena delen, lägg sedan den andra delen uppe på.