Muffin jävlar. Hur får man härliga muffins?!
Har bakat chokladmuffins idag och dom blir fan aldrig bra.
Dom sjunker ihop och fastnar i pappersformen..
Hur gör man pösiga muffins som ej fastnar??
Har bakat chokladmuffins idag och dom blir fan aldrig bra.
Dom sjunker ihop och fastnar i pappersformen..
Hur gör man pösiga muffins som ej fastnar??
fråga en vanlig jävla muffins
hon vet säkert
Jag har hittils inte hittat ett chokladmuffins recept som inte sjunker ihop *suck*
Däremot bananmuffins på recepten.se ser ut som köpta när dom kommer ut från ugnen... mums.
ah va trist
För muffinsfantaster - www.dagensmuffin.se/
Vet du vad du gör TS .. gå till närmaste Café , köp dig ett lass stora fina muffins , ta med dom hem och bjud .. och sen skryter du över hur jäkla bra du är på att baka perfekta muffins
Men det är inte lika roligt juh!
men det är lättare
Jag brukar ta ut dem några minuter innan, mot vad det står i recepten. Så blir de inte så torra utan goda helt enkelt Jag bakar mest på amerikanska recept där man inte vispar ägg + socker, utan bara rör ihop det lätt. Tycker ofta de recepten bli bätrre av ngn anledning.
jag har lyckats!
här kommer receptet, men man kan skippa kokosen om man vill..
vispa
2 ägg
2 dl socker
blanda
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1/2 dl Kokos
blanda ihop allt med
50 gr smält smör
1 dl mjölk
15- 20 min i ugnen 200 grader.
enligt orginalreceptet ska man trycka ner små bitar smaksatt choklad i varje muffin men jag sket i det..
Gott!!
Mums...dem bananmuffinsen låter riktigt goda, så dem måste jag nästa testa å göra i helgen.
Euphorbia Åhh...de receptet lät oxå gott ju å dem ingredienserna har jag ju faktiskt hemma oxå *hehe*
Pröva detta! Det sjönk inte ihop och smakade som kladdkaka, dock inte kladdiga.
Elaka gubbens chokladmuffins(kladdmuffins) 12 stycken
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3,5 mtsk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100g smält och avsvalnat margarin eller smör
Glasyr (frivilligt)
3 msk florsocker
1/2 msk kakao
vatten
1 liten påse hasselnötspån a`35g el. flisad mandel.
Gör så här: Sätt ugnen på 160 grader, sätt ut muffinsformarna på en plåt. Rör ihop muffinssmeten enligt ovanstående ordning. Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i 25-30 minuter till muffinsen blir höga och spruckna med torr yta och kladdiga inuti. Låt svalna och blanda (frivilligt) ingredienserna till glasyren med minsta möjliga mängd vatten, pensla på glasyren och strö över nötflingor eller mandelspån.
tack för recepten!
ska ta o prova nåndag o hoppas på att dom inte blir så jäkla fula igen el fastnar i pappret
Skriver igen sen om d funka, haha