• Lilla Linnéa
    Äldre 26 Oct 16:56
    26721 visningar
    12 svar
    12
    26721

    MERCILON ngn som äter det?

    Åt dom för 3 år sedan och kan inte minnas att jag fick ngn biverkning. Har 2 barn nu och vill inte ha fler - på ett tag i alla fall. Tycker att det inte finns ngt bra prev.medel att välja mellan så jag funderar på att återgå till min gamla. Slutade med dom efter allt snack om blodpropp. Har ingen i släkten som fått blodpropp och jag har ju faktiskt klarat 2 graviditeter utan blodpropp (då är ju risken större) så man borde väl inte ligga i riskzonen?...

    Hur fungerar dessa piller för er? Ngn biverkning?

  • Svar på tråden MERCILON ngn som äter det?
  • Lilla Linnéa
    Äldre 26 Oct 17:16
    #0

    UUUUUppp!

  • Lovebi­rd
    Äldre 26 Oct 17:20
    #0

    Jag åt det först. På mig fungerade de inte bra, dessutom så var det dem som någon fick blodpropp av. En artickel i Aftonbladet för säkert 3 år sedan. Hon dog har jag för mig. Åt senast trionetta. Inga biverkningar als och inga mellanblödningar. Men det fungerar ju olika på alla.

    Kram

  • CTS
    Äldre 26 Oct 18:26
    #0

    Slutade med Mercilon i maj nu, ätit dem i 2 år ungefär. Fungerade jätte bra på mig, inga biverkningar alls.

  • Mthess
    Äldre 27 Oct 18:54
    #0

    Jag har också ätit dom i flera och inte fått några biverkningar.

  • Äldre 5 Nov 11:09
    #0

    Jag har fått veta att kvinnor kan agera mycket olika på samma preventivmedel vad gäller biverkningar. Jag åt MERCILON för 4 år sedan och det var en mycket obehaglig upplevelse eftersom jag blev omgående deprimerad med konstiga destruktiva känslor. Jag var tydligen överkänslig mot östrogenmängden och fick därför byta till ett annat piller som heter CILEST, vilket fungerade jättebra.

  • Myggan­82
    Äldre 2 Dec 22:41
    #0

    Hej!
    Äter dom inte nu men har haft dom förut i tre år. Har funkat jättebra på mig. Har varit jättenöjd.

  • magica­71
    Äldre 2 Dec 23:02
    #0

    Jag åt kombinationspiller (mercilon och desolett) o ca 10 år och hade inga som helst problem. Det är nog väldigt olika. Om man vet att det finns hjärt-kärlproblem eller blodtrycksproblem i släkten borde man nog undvika p-piller överhuvudtaget...

  • Endori­ana
    Äldre 2 Dec 23:21
    #0

    Jag har ätit dom till och från de senaste 6 åren...inte haft några biverkningar eller blodproppar.....Jag tycker att det har kännts bra när jag ätit dom..

  • sideki­ck
    Äldre 13 Dec 04:58
    #0

    hade mercilon förut, men slutade pga att blodtrycket sköt i höjden och jag mådde inget bra. östrogen... så jag bytte till p-stav i tre år och nu har jag precis börjat med cerazette, minipiller/östrogenfritt p-piller. fungerar bra!

  • Melami
    Äldre 13 Dec 11:26
    #0

    Hej!

    Jag åt oxå dom för några år sedan, men jag gick upp i vikt som bara den, så jag slutade med dom direkt..
    Är ju olika på alla, antar att man får prova sig fram...Jag fick prova hur många sorter som helst innan jag hittade någon som jag mådde bra av...
    Har precis lagt undan Synfase som jag nu ätit i ca 5 år, och jag mår bättre än på länge, även om jag mått bra av p-pillerna Känns skönt att kroppen ska få vara sig själv nu ett tag!

    Lycka till!

    kram

Svar på tråden MERCILON ngn som äter det?