kanelbullar utan ägg på...
varför har man ägg på bullar och blir dom konstiga om man struntar i det?
varför har man ägg på bullar och blir dom konstiga om man struntar i det?
Man har ägg på för att de ska bli glansiga. Det enda som händer om du struntar i att pensla dem är att de blir lite mattare – har alltså inget med smaken att göra.
Konstiga blir bullarna inte bara fulare
sockret fastnar vel inte? det kanske gör det endå..jag har alltid använt ägg..
Jag penslar aldrig mina bullar med ägg utan doppar dom direkt i socker och lägger dom på plåten för att jäsa, det lärde jag mig när jag jobbade i kök på dagis och skulle baka bullar till alla barnen. Det är jättesmidigt och mindre söligt.
Utan ägg blir de lätt lite torra. Man kan ha en aning högre temperatur vid gräddning för att slippa att de blir torra redan från början, men de blir ändå torra fortare utan ägg ....
okej.. fula bullar kan jag leva med.. =)
vill ju baka bullar till min dotter i morgon på kanelbullens dag men hon är allergisk mot ägg.
Om du vill kan du pensla på vatten direkt när dom kommer ur ugnen då blir dom lite glansigare. Fast jag tycker inte mina bullar blir varken torra eller fula. Använd så lite mjöl du kan när du bakar ut bullarna.
då hadde jag helt klart struntat i äggen....kanelbullar utan ägg är mycket godare än ingen kanelbulle alls...
Min dotter är super allergisk..vi bakar bullarna på vatten i stället för mjölk o penslar med inget eller lite sirap utrört i vatten o sen pärlsocker.
Mvh Helene!
PS:Skall också baka bullar idag
så bra. =) tack för tipsen!