• tjötas

    Kan man frysa tacopaj?

    Har aldrig gjort paj förut!

    Pajbotten, tacofärs och nån röra ovanpå med creme fraiche, grädde, ost, lök och lite annat bös. Funkar det att frysa eller blir den äcklig när man värmer den efter frys?

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Kan man frysa tacopaj?
  • Karpet

    Det går jättebra att frysa.

  • Trinity78

    Jajamän, det gör jag ofta! Den kan bli lite degig i botten men god ändå


    Tillskriv aldrig något ont uppsåt när det är tillräckligt att förklara det med dumhet
  • innana

    Du kan ju frysa in den innan du lägger på böset?? Och köra sista vändan i ugnen med den när du ska ha den! Det brukar iofs funka fint att frysa alltihopa också.

  • Sannah

    Det gör vi också ofta och det är ingen skillnad i smak eller så


    // Sanna
  • tjötas

    Tack snälla ni för svaren!

    Nu står pajen i ugnen. Tycker den ser konstig ut... Och så står det att den ska vara inne 30-50 min. Det är ju ganska stor skillnad! Hur ska jag veta när den är färdig? Jösses, vilket projekt det här blev...

    Måste man verkligen kunna laga mat bara för att man är vuxen och har barn

    *försvinner muttrande*

  • tjötas

    Stumpan, du kan få det jag gjort på men jag vet ju inte om det blir gott än

    Pajdeg:
    3 dl vetemjöl
    150 gr smör el margarin
    2 msk kallt vatten.

    Blanda smör och mjöl. TIllsätt vatten och arbeta ihop en smidig deg. Lägg i plastfolie och låt vila kallt i ca 30 min. Platta ut i pajform. Förgrädda i 225 grader i 10 min

    Fyllning 1
    500 gr köttfärs
    1 hackad lök
    1-2 taco kryddmix
    1 dl vatten

    Bryn färs och lök. I med kryddmix och vatten och låt koka ihop. Lägg i pajskalet.

    Fyllning 2
    4 tärnade tomater
    2-3 chili (går även med grön på burk)
    1 hackad lök
    1,5 dl matlagningsgrädde
    2 dl creme fraiche
    4 msk majonnäs
    2 dl riven ost

    Blanda allt och lägg ovanpå köttfärsen.

    Grädda i 225 grader i 30-50 min.

  • Snibben

    Stumpan82; Jag har ett skitbra recept!!
    Degen; 100 gr smör/margarin
    2 ½dl mjöl
    typ 2 msk vatten

    Låt den ligga kallt en stund.

    Bryn köttfärs typ 5-600 gr, krydda med svartpeppar + salt
    bryn 1-2 lökar,
    Hacka 1 (helst röd) paprika,
    hacka 1 tomat (som du ska ha i köttfärsröran)

    Man blandar sen en tacomix med köttfärsen, som det står att man ska göra på tacomixpaketet. :)O blandar i lök + hackade tomaten. Blanda i typ 3-4 dl creme fraiche. Sen brukar jag ha i ketchup oxå. :) Sen låter man det stå o puttra lite, smaka av o så.

    Tryck ut degen i en pajform, ställ in pajformen i ugnen i ca 10 minuter, 200 c. Sen tar du ut den, lägger på tacoröran o ha på lite riven ost. Sen in i ugnen tills osten ser bra ut. :)

    Hoppas det inte blev allt för krångligt..

Svar på tråden Kan man frysa tacopaj?