Inlägg från: isisisis |Visa alla inlägg
  • isisisis

    Svamp...

    Du steker svampen i en stekpanna! När vattnet dunstat bort,kan du antingen ha lite smör i eller låta bli! Det håller längre utan smör!
    Ett annat alternativ är att torka svampen! Dela den i tunna skivor ,lägg på en tidning och ställ en fläkt intill!
    Svampen har krympt till nästa dag! Låt torka ett par dagar till innan du förpackar den!

  • isisisis

    Trattkantareller och trumpetsvamp är utmärkta att torka!
    Då håller de i mer än 5 år!

  • isisisis

    Nä! Du behöver inte göra nånting med dem när de torkat!
    Det är jättepraktiskt! När du vill använda svampen igen,tar du fram din burk,tar en näve och lägger i blöt i en bunke vatten!
    Nån halvtimme,sen är det bara att steka upp eler göra en sås eller vad du vill!
    Om du inte har en fläkt,går det långsammare,se till att dela på svampen på tidningen,så de inte ligger ihop eller att det är för tjocka biter! Om det blir väldigt blött,får du flytta svampen där det blir för blött! Det går det också! Lite pilligt,men det är oerhört praktiskt.Håller länge,och tar ingen plats!
    Ofta har man ju trångt i frysen! (jag iaf! )

  • isisisis

    Altså....du torkar dem étt dygn minst på tjocka tidningar...lämpligt på ett stort bord el dyl....när de torkat så lägger du dem i en burk eller dyl...och bara ställer undan i skafferiet!

Svar på tråden Svamp...