Forum Utlandsförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • får mam amma offentligt i usa?

  Fre 13 okt 2006 10:00 Läst 4248 gånger Totalt 19 svar
  shangr­i la
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 10:00

  min lilla familj ska åka till usa om några veckor o hälsa på släkten men jag har faktiskt ingen aning om hur man ser på offentlig amning där.. ärligt talat har jag ALDRIG sett ngn kvinna amma sitt barn offentligt!

  hur är det egentligen, "får" man det? eller anses det som väldigt stötande? (har en känsla av det) nu ammar ju jag väldigt diskret, men en filt över skruttisen o så man inte ser brösten..

  ska försöka få till ringsjalen för den är nog kanon att amma i.. men vill ändå veta hur det ligger till...brukar det finnas speciella amningsrum på varuhusen eller är det meningen att man ska sitta på TOALETTEN?

  tack för hjälpen!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-10-13 17:28:38:
  www.007b.com/breastfeeding_public.php

  www.ncsl.org/programs/health/breast50.htm

  www.lalecheleague.org/Law/LawUS.html

  www.nurseatstarbucks.com/

 • Amorel­la
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 10:01 #1

  Detta kanske är en myt, men är det inte t.o.m. förbjudet att amma offentligt i vissa delstater? Ska bli spännande att se om någon kan reda ut detta!

 • pyttan­opysen
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 10:03 #2

  Man får inte amma offentligt i USA!

  Om man gör det under filt eller liknande kan man räkna med att bli påhoppad. Tänk på att USA är dubbbelmoralens land!

 • shangr­i la
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 10:08 #3

  ja det skulle ju inte förvåna mig om det är förbjudet i vissa stater.. helt galet ju!

  ngn som vet med säkerhet då? ni som bor i usa??

 • Puff Mummy
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 10:22 #4

  Har kompis som bor där. Det är tydligen INTE ok, inte ens i NYC.

 • Fre 13 okt 2006 10:25 #5

  Det brukar finnas gott om ställen att sitta och amma på i anslutning till toaletter och skötrum!

  Ha en trevlig resa!

 • Fre 13 okt 2006 13:10 #6

  USA är stort och det är också stor skillnad på lagar i olika delstater. Öst- och västkusten är mera tillåtande och mindre konservativ, i allmänhet, än resten av landet.

  Jag har sett många amma offentligt, både i New York city och där jag bor, en timme norr om NYC. Men det är riktigt att det ofta finns bra möjlighet att sitta och amma i skötrum och anslutning till toaletter på större varuhus och shoppingcenter.

  Var diskret! MYCKET diskret. Det beror på var i USA ni kommer resa, om du kan och bör amma lite varstans.

  /amnai, USA

 • shangr­i la
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 16:01 #7

  jag kommer att hålla till mestadels i NJ, en del i NYC..

  amnai, de kvinnor som du har sett amma, när var hur? hur gjorde dom alltså? nu är ju jag iofs inte den som sitter mitt på ett café o slänger fram tuttisarna utan är väldigt diskret.. (är rätt så pryd av mig hihi!)

  min mamma har ju ingen personlig erfarenhet av amning i usa så hon visste inte.. mina jämnåriga kusiner vet nog!

  får nog hålla koll på var skötrummen finns någonstans när jag är där!
  tack för svar!

 • shangr­i la
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 17:26 #8

  hittade en intresant sida om offentlig amning i usa, med länkar för den som vill veta mer!

  www.007b.com/breastfeeding_public.php

  det är i princip lagligt att amma offentligt :)

 • Fre 13 okt 2006 17:55 #9

  Jag bor i USA och har ofta ammat min son offentligt. I borjan under en filt, senare (nar han anda bara drog bort den) utan. Jag har ammat i affarer, pa restauranger och cafeer, utomhus...Jag har aldrig haft nagra som helst problem, ingen har kommenterat det negativt eller tittat snett, och da bor jag anda i "Midwest" som anses konservativt. Jag forsoker dock vara diskret, men skulle aldrig fa for mig att ga och gomma mig pa toaletten el. dyl. Jag anvande amningsrum da det fanns (pa alla storre varuhus finns det) men inte for att jag vill gomma mig, utan for att det ar lugnt och skont dar inne. Jag har ocksa sett andra kvinnor amma offentligt, med och utan filt. De ganger jag har fatt kommentarer har de varit positiva. Darmed inte sagt att det inte finns manniskor som ar amningsfientliga eller pryda har, men det ar inte sa farligt som manga har i traden forsoker fa det till.
  Amma pa du, och ha det sa trevligt i USA!

 • Fre 13 okt 2006 17:57 #10

  Forresten, det ar olagligt for en arbetsgivare att hanvisa nagon till att amma pa toaletten.

 • shangr­i la
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 18:12 #11

  mm nu har jag läst på mer o det är LAGLIGT i alla stater, bara det att vissa stater skyddar ammande mammor o de som säger åt mammorna att gå undan o gömma sig när de ammar, kan bli stämda!

  så med denna information med mig kan jag nog ge svar på tal! o slippa känna oro att jag gör något "fel".. man måste ju ta seden dit den kommer liksom tycker jag!

  tack för ditt svar kitty shark!

 • Fre 13 okt 2006 18:20 #12

  Ts: Formodligen (forhoppningsvis)kommer du inte ens att komma i en sadan situation att du behover ge svar pa tal! Manga tror att det faktum att fa ammar har innebar att manniskor ar amningsfientliga. Sa ar inte fallet for det stora flertalet, tvartom blir de imponerade av kvinnor som ammar, eftersom manga har tror att det ar superjobbigt (vilket det ocksa ar om man tvingas tillbaka till jobbet efter sex veckor vilket ofta ar fallet har...)

 • shangr­i la
  Visa endast
  Fre 13 okt 2006 22:57 #13

  jo kitty jag känner till situationen o det är verkligen synd att det inte finns samma system som vi har här med föräldrapennigen!

  jag hoppas förstås att ingen säger till mig då jag ammar offentligt men ville ju ta reda på hur det låg till så att jag kan känna mig säker om situationen skulle uppstå!

 • Lör 14 okt 2006 01:46 #14

  shangri la: Ja, jag tycker att det ar bra att du forbereder dig ifall ifall!Oroa dig inte for mycket bara, det skall sakert ga bra.

 • Lör 14 okt 2006 03:41 #15

  Hej TS! Jag bor i NYC och min lilla flicka är visserligen bara 5 veckor gammal men jag har ammat offentligt ett par gånger utan problem. Ingen har kommenterat det, men många har tittat på mig med ett leende. Det är som du säger lagligt att amma offentligt, åtminstone i New York State och ingen har rätt att säga nåt om det.

  Kan tipsa att på Macy´s (stora varuhuset i NYC) finns en nyrenoverad women´s lounge på 2:a våningen där det finns ett rum med stolar där du kan amma. Det ska också finnas ett nursing room på Baby`sRus vid Union Square, men man måste fråga personalen.

  En sak som min syster gjorde när hon var här och hälsade på med sin lilla var att när vi var på en finare restaurang så frågade hon om deras policy ang amning. Tjejen hon frågade visste inte men erbjöd syrran att sitta hos henne i klädinlämningen och så var det problemet löst. Alltså, det behöver du ju inte göra på alla restauranger, hon gjorde det eftersom det var ett finare ställe.

  Ha en trevlig resa

 • Lör 14 okt 2006 18:31 #16

  Anoke: Jag hade aldrig bett om lov innan jag ammade ens pa en finare restaurang (men daremot satt mig vid bordet pa ett sadant satt att inte hela restaurangen sag). Hade heller aldrig gatt och satt mig i garderoben, det skall man verkligen inte behova!

 • Lör 14 okt 2006 19:39 #17

  Kitty - Nä, egentligen inte! Då hade jag inte fått Elsa ännu och vi visste nog inte om det var tillåtet eller inte så jag tror det var därför hon frågade. Men det gick bra iallafall, det ju bara en gång

 • Lör 14 okt 2006 20:41 #18

  Anoke: Jo, alltsa jag tycker inte hon gjorde fel, men ville samtidigt understryka att det inte ar nodvandigt att ga och gomma sig. Hur hade du gjort i samma situation idag?

 • Tor 17 dec 2015 12:58 #19

  Det är inte olagligt att amma offentligt i USA (även om vissa stater nästan kan hävda det). Däremot är det inte socialt accepterat överallt, vilket resulterar i att de flesta ammande mammor gömmer sig medan ett fåtal istället blir militanta amningsaktivister.

  För den som vill amma i avskildhet på stan i staterna skulle jag rekommendera antingen hotell-lobbyer, Barnes & Noble, eller stora varuhus som typ Bloomingdales och Macy's (de har ofta mama lounges eller family rooms). Om du är helt vilse finns också HelloAviva-appen som visar både skötrum och amningsrum i hela New York.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll