• Odella

    Varför blir inte fläskpannkakan "fluffig"?

    Vet inte vad jag gör för fel! Igår skulle jag göra fläskpannkaka (fast med bacon i då) och den blev jääättetunn. Här är receptet som jag följt:

    4 ägg
    2 1/2 dl vetemjöl
    6 dl mjölk
    2 krm salt
    1 msk margarin

    gräddas i 15 minuter.

    Vad kan jag gjort för fel? (ska laga det idag också så jag vill att den ska bli fluffig och stor)

    Åh vilka I-lands problem man har!

  • Svar på tråden Varför blir inte fläskpannkakan "fluffig"?
  • Nyfiken gul

    vilken form använde du?

    är den tunn så den är rinnig eller är den tunn i antalet centimetrar?

    är den rinnig kanske du ska ha i mer mjöl...

  • MissBlaise

    Ta dubbel sats de gjorde jag efter första misslyckandet

  • Fille Fjonkan

    Jag kör alltid med 4 ägg, 4 dl mjöl, 8 dl mjölk och drygt ½ tsk salt. Gräddar i 225 grader i 20-25 minuter. Smaskens!

    Jag är vego, så här blir det ingen bacon i, men väl haloumi till

  • MissBlaise

    Fast jag använder

    6ägg
    5dl mjöl
    8dl mjölk
    och lite salt eftersom de blir salt av köttet.
    Inget margarin eller smör.

  • Indianica

    Jga brukar ha lite bakpuler i min, med betoning på lite, den blir superfluffig annars....

  • Odella

    Jag använder en såndär standardform som finns i alla lägenheter

    Tack för tipsen allihopa! Ska testa med dubbel sats + lite bakpulver i.

Svar på tråden Varför blir inte fläskpannkakan "fluffig"?