Vi hade också 3000, och gärna lite extra utöver det, i maträkning/månad.
Men eftersom vi båda vill åka utomlands till sommaren så började jag att bara sätta in 2500:- på matkontot, och 500:- direkt till semesterkontot, så att man aldrig ser dem.
Vi har i och försig bara gjort så i 2 månader, och förra månaden så hade vi gäster och det gick på 500:- för allt mat och godis, så egentligen klarade vi oss på 2000:- (vi är 2)
Men det var kämpigt sista tiden att låta bli föra tillbaks pengarna.
Jag har nog lite för mycket tid över, *ler* så jag har suttit och gjort kalkyler över vad all mat kostar:
(Räknat på ½ kg pasta, vi äter inte så mycket, men jag har ingen aning om vad det går åt så jag tog i lite.)
Per portion:
Köttfärssås med mackaroner: 8,78:-
Korvstronanoff med pasta: 5,97:-
Chili con carne med pasta: 8,92:-
Fiskgratäng med potatis: 9,88:-
2 burkar fiskbullar och potatis: 9,50:-
Mackaronlåda med korv: 6,68:-
Ungsfalukorv med potatis: 5,15:-
Köttfärspaj: 10,57:-
Köttgryta: 12,44:-
Kycklingklubba och ris: 8,98:-
Köpta köttbullar och pasta: 5,23:-
Stekt falukorv (9% fett) och mackaroner: 3,58:-
Stekt hotdog med pasta: 3,67:-
Stekt falukorv (billigaste sorten) och mackaroner: 2,59:-
I min uträkning så ingår inte grönsaker, och det kostar på en del det med, speciellt när det inte är säsong. Och sedan ska man försöka vara lite nyttig också så drar ekonomin iväg ännu mer...
Tidigare så köpte vi bröd för minst 12:-/dag.
Nu när vi bakar eget bröd så går det 1,10:- om vi kör allra billigaste varianten. (brukar bli lite dyrare eftersom vi slänger i grovt mjöl också, då kostar det 1,71:-/dag.)
12:-*30=360:-
1,70:-*30=51:- + ström för bakmaskin.