• Carina­86
    Äldre 31 Oct 07:34
    1541 visningar
    30 svar
    30
    1541

    måste få hjälp snabbt!

    Igår på jobbet ringde chefen (som är i sthlm) och berättade att han inte ville ha mig kvar samt att jag fick välja om jag ville bli uppsagd eller säga upp mig själv. Varför? Jag ville inte jobba gratis eller övertid utan ersättning. Så det var visst inte poppis att säga vad man tycker, men jag har jobbat där i 2 månader, så d känns som skitsamma då ett företag behandlar sina anställda såhär! Ingen respekt alls för dom!

    Jag mår riktigt dåligt över detta (jag anser att dom förtalar mig) och kommer att vara hemma idag.

    Vad är skillnaden mellan att bli uppsagd och säga upp sig!?
    Kan man lyckas bli sjukskriven den månaden jag har kvar (vikariat och bara en månads uppsägningstid. Har precis förflyttats inom företaget och håller på att lära upp mig, känns ju helt meningslöst!)

    Snälla, måste veta nu!

  • Svar på tråden måste få hjälp snabbt!
  • Carina­86
    Äldre 31 Oct 07:45
    #5

    jo men jag va tvungen att kolla så man inte kan åka på ngn avstängning från a-kassan "när jag inte kan sammarbeta och inte tillförlitlig" som det fint heter.
    Jag har jobbat där i 2 månader så jag kommer inte att använda det som referens när jag söker jobb, och det känns som om jag inte skulle kunna använda dom om jag sa upp mig ändå! :)

    Jag gick på a-kassa från mitten av maj-slutet av augusti. Hur funkar det då? Har jobbat nästan heltid sen 21 augusti tills nu. Hur kommer min a-kassa se ut? Kommer jag ha den ersättningen som jag hade då?

    Tack alla för era svar! Det behövs!

  • Carina­86
    Äldre 31 Oct 07:49
    #6

    Jag kommer prata med facket, för jag ska ha mina pengar (som jag har rätt till) som dom är skyldiga mig. Det är ca 10h övertid samt pengar för tid som jag jobbat efter schemalagd tid (när man räknat kassan och fått diff eller väntat på en ansvarigs godkännande, då får man inte betalt, haha). Det blir kanske inte såååååå mycket (2 månaders jobb), men det är en princip.

    Jag vill inte heller gå till jobbet, för det ska svida för honom med (jag har inget jobb, han kommer inte få en månad av mig förhoppningsvid att hitta ngn ny)

  • Carina­86
    Äldre 31 Oct 08:00
    #8

    jag känner att det finns alltid den som har det värre, men ska ringa facket och a-kassan och prata med dom med. MDet är ju skitsvårt att hitta bra info på nätet...
    Jag hade bra a-kassa innan och tror inte att det kommer skilja nämndvärt om dom går på denna lönen heller..

    Det jobbigaste är ju bara att söka jobb, men å andra sidan kanske man iaf kan få ett extrajobb när julrushen snart kommer igång!

  • Carina­86
    Äldre 31 Oct 08:41
    #10

    han är inte där ja jobbar ändå, och d kommer svida MER om jag inte kommer... facket öppnar kl 9 så ska ringa då!

    Va e d för försäkringar som försämras å så?
    Jag vet inte hur ja ska klara att arbeta när folk snackar massa, d sprider sig lätt särskillt eftersom folk hörde mig gråta när ja pratade med chefen!

  • Carina­86
    Äldre 31 Oct 09:18
    #12

    handels

  • Carina­86
    Äldre 31 Oct 09:51
    #14

    jo, men pengarna är inte allt.. jag förlorar hellre än att går dit igen, d e en sak som e säker!

    Väntar på att facket ska ringa tillbaka, ringde mig sjuk idag och kommer antagligen göra det imorn med...

  • Carina­86
    Äldre 31 Oct 14:17
    #17

    Jag har skickat ett mejl som jag tror han kommer bli sur för... Jag skrev att jag ville ha min uppsägningstid (1 månad) betald, men arbetsfri (facket sa att ja kunde göra så)

    Jag vet at det inte får gå till såhär, men jag vill inte direkt jobba kvar när chefen ljuger och hittar på typ att jag går honom bakom ryggen, ljuger honom rakt upp i ansiktet och fan och hans moster... Visst, d va inte mitt drömjobb, men det var ett jobb och jag hade ganska bra i lön;)

    Så nu sitter jag här och bara väntar å väntar på att få svaret, jag tror inte att han går med på det! Men snälla, håll tummar och tår! :)

    Faaan, nu tog deppchokladen slut! Men får väl gå på glassen, hihi!
    Tack alla som hjälper mig, ni är guld!

  • Carina­86
    Äldre 31 Oct 17:58
    #18

    åhh, tycker chefen ska svara på mitt mejl snart... åhhhhhhhhhh vad jobbigt,å tydligen har någon läckt å ALLA på jobbet vet om d sa min kompis... suck

  • Carina­86
    Äldre 1 Nov 08:07
    #22

    Jag SKA INTE säga upp mig, jag ska bli uppsagd. Jag och min chef ska "prata igenom detta" på torsdag. Men jag vill bli uppsagd, jag vill inte jobba på ett företag av den sorten heller. Jag har sagt till honom att han får säga upp mig. Att jag under min uppsägningstid (1månad) vill ha lön, men att den ska vara arbetsfri. Det var då han ville prata på torsdag.. vad faaan ska vi prata om? Han har sagt rakt ut att han inte vill ha mig kvar och att jag är en ljugande oseriös människa som bara ställer till problem... bla bla bla!

    Hur fan ska man göra sitt bästa med sitt jobb när man har en sån över sig?

    Ska ringa läkaren nu och prata.. är ju "hemma med feber", men det känns inte hållabart... jobbigt va man ska säga till läkaren bara... Mamma sa att jag får säga hur det är: att jag blir uppsagd på oskäliga grunder och att jag mår riktigt kasst... Får hoppas att dom kan hjälpa mig

  • Carina­86
    Äldre 1 Nov 09:08
    #24

    Jag ringde läkaren bara för att rådfråga, så hon sa att det brukar gå att lösa om man mår så dåligt och blivit behandlad så (hon kallade det utfrysning och nästan mobbing, och det ser man allvarligt på) och hon skrev ner i min journal att jag varit hemma från jobbet sen i tisdags ifall han skulle kolla upp om ja va sjuk å grejer för d hade hon vart med om förr..

    Jävla karusell!
    Jag vill ha mötet nu, orkar inte vänta till imorn...:) Vill veta idag hur min framtid kommer se ut!

    Chefen skrev ju "vi kan träffas i resturangen där vi hade vårt utvecklingssamtal på torsdag, så kan vi prata om en lösning".

    Jag vet hur det ska lösas och han är inte direkt i förhandlingsbart läge nu..

  • Carina­86
    Äldre 2 Nov 13:51
    #26

    neee, verkligen inte!

    Åh jag är sååååååå nervös nu, vi ska träffas om en ½h... så ska åka nu....

  • Carina­86
    Äldre 3 Nov 08:20
    #30

    på torsdag nästa vecka ska vi ha med facket och skriva på, han satt och försökte få mig att säga upp mig "men tänk på referenserna då?" då sa jag att jag nog inte vill använda dom jag får av honom ändå, å att jag inte är dum. Han tryckte ner mig, jag gjorde honom skitsur! Haha, jag vann ronden;)

    Jag kommer att få en betald månadslön (uppsägningstiden 1 månad), men den kommer vara arbetsfri, jag är sjukskriven tills nästa söndag (12e).

    Han ville ha facket med på mötet eftersom jag inte ska kunna komma iefterhand och bråka eftersom (han erkände) att jag blir sparkad utan giltliga skäl.. hohohoho! Men vet inte om ja ska skriva på rakt upp och ner då, eller ta med pappret hem och kolla extra noga, d vill min sambo att jag gör! Men får se hur d ser ut då!

Svar på tråden måste få hjälp snabbt!