• Glass

    bröd i långpanna m. bikarbonat och sirap! Hjälp snabbt!

    vi har ett recept med sirap, rågsikt, bikarbonat och man gör det i en långpanna.
    Först har jag för mig att man har det på en temperatur och sen höjer man, kan någon hjälpa till lite snabbt!!

  • Svar på tråden bröd i långpanna m. bikarbonat och sirap! Hjälp snabbt!
  • Chva72

    Jag vet inte... men kan du inte skriva ut hela receptet! *nyfiken*

    Jag vill prova!

  • Elmindreda

    Vi kallar den Dagislimpa, om det är den du menar skall man ha brödet i 45min på 100 grader, sedan 30min i 175 grader!

  • Elmindreda

    Receptet så du kan kolla att det är samma:

    1 liter fil
    3dl sirap
    18dl rågsikt
    1 1/2 dl vetemjöl
    1tsk salt
    4tsk bikarbonat
    2tsk bakpulver

    Först blandas de torra ingredienserna för sig, sedan blandas allt och bres ut i långpanna
    Sedan gräddar man alltså först i 100grader i 45min och sedan 175grader i 30 minuter!

  • MalinI

    MMM det är ju så gott det brödet
    Har bakat i helgen

  • Glass

    Åh, Tack så mycket!!! Nu är det i ugnen och jag kan sätta mig och tacka er också
    Vilken panik jag fick när jag hade slängt ner början på det och sen inte hittade receptet

  • EverTooMuch

    här är en annan variant: SUPERGOD!
    1 l fil
    0,9 l grahamsmjöl
    0,9 l Rågsikt
    0,9 l vetemjöl
    3 dl lingonsylt
    10 tsk bikarbonat
    3 dl mörk sirap
    Brödkrydda 2-3 msk
    nötter om man vill och efter behag.
    Blanda alltsammans..ör över i en smörd och grahamsmjölad långpanna
    vila 5 minuter
    175 grader 50-60 minuter
    låt svalna något och skär till 4 limpor.

  • Glass

    åh så gott!!!
    Perfekt med så här enkla recept!
    Hm.. bara en liten fråga.. vad är brödkryddor?

  • Nimue

    Glass,
    det finns en färdigblandning av kryddor som heter just brödkryddor. Brukar bl.a innehålla kummin och anis.

  • Jennie Brunflo

    Här är mina recept på dessa bröd.....med en VARNING!
    De är grymt beroendeframkallande och man kan lätt äta en limpa själv.

    Långpannelimpa

    1.2kg rågsikt
    3 dl ljus sirap
    2 tsk bakpulver
    3 tsk bikarbonat
    1 liter fet filmjölk

    Häll allt det torra i en bunke, häll på sirapen och sist filen. Rör allt till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper i långpannan och häll ut smeten. Grädda i 30min i 100grader, hör till 150grader och grädda ytterligare 30min.

    Mommabröd

    1 liter filmjölk
    1 kg rågsikt
    1½ dl vetemjöl
    3 dl sirap
    4 tsk bikarbonat
    2 tsk bakpulver

    Blanda allt väl. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda i 45 min i 100grader, höj sedan till 175grader och grädda i ytterligare 30 min.

  • Glass

    åh vad skoj med en massa recept!!!
    Jag har nämligen bestämt mig för att lära mig baka, men jag är så lat så jag vågar inte ge mig på något som ska jäsa, då kommer jag nog aldrig att göra klart det...

  • LinaT

    Skulle bidra med mitt recept, men min sort påminner så mycket om Elmindredas så jag tillför inget nytt.

    Tack alla för att ni delar med er av era recept! Jag känner att det är dags för en långpannelimpa, det var ett tag sedan. Smask!!

  • Poppie

    EverTooMuch vilket gott bröd bu bjöd recept på !!!

    Jag har bakat nu i eftermiddag och kan inte sluta äta.ler.

    Roligt att baka med så små arbetsinsatser och ändå få ett rejält bröd, jag satte i rikligt med solrosfrön,gott

    Tack

Svar på tråden bröd i långpanna m. bikarbonat och sirap! Hjälp snabbt!