bröd i långpanna m. bikarbonat och sirap! Hjälp snabbt!
vi har ett recept med sirap, rågsikt, bikarbonat och man gör det i en långpanna.
Först har jag för mig att man har det på en temperatur och sen höjer man, kan någon hjälpa till lite snabbt!!
vi har ett recept med sirap, rågsikt, bikarbonat och man gör det i en långpanna.
Först har jag för mig att man har det på en temperatur och sen höjer man, kan någon hjälpa till lite snabbt!!
Jag vet inte... men kan du inte skriva ut hela receptet! *nyfiken*
Jag vill prova!
jag kan det inte!!!
Vi kallar den Dagislimpa, om det är den du menar skall man ha brödet i 45min på 100 grader, sedan 30min i 175 grader!
Receptet så du kan kolla att det är samma:
1 liter fil
3dl sirap
18dl rågsikt
1 1/2 dl vetemjöl
1tsk salt
4tsk bikarbonat
2tsk bakpulver
Först blandas de torra ingredienserna för sig, sedan blandas allt och bres ut i långpanna
Sedan gräddar man alltså först i 100grader i 45min och sedan 175grader i 30 minuter!
MMM det är ju så gott det brödet
Har bakat i helgen
Åh, Tack så mycket!!! Nu är det i ugnen och jag kan sätta mig och tacka er också
Vilken panik jag fick när jag hade slängt ner början på det och sen inte hittade receptet
här är en annan variant: SUPERGOD!
1 l fil
0,9 l grahamsmjöl
0,9 l Rågsikt
0,9 l vetemjöl
3 dl lingonsylt
10 tsk bikarbonat
3 dl mörk sirap
Brödkrydda 2-3 msk
nötter om man vill och efter behag.
Blanda alltsammans..ör över i en smörd och grahamsmjölad långpanna
vila 5 minuter
175 grader 50-60 minuter
låt svalna något och skär till 4 limpor.
åh så gott!!!
Perfekt med så här enkla recept!
Hm.. bara en liten fråga.. vad är brödkryddor?
Glass,
det finns en färdigblandning av kryddor som heter just brödkryddor. Brukar bl.a innehålla kummin och anis.
Här är mina recept på dessa bröd.....med en VARNING!
De är grymt beroendeframkallande och man kan lätt äta en limpa själv.
Långpannelimpa
1.2kg rågsikt
3 dl ljus sirap
2 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
1 liter fet filmjölk
Häll allt det torra i en bunke, häll på sirapen och sist filen. Rör allt till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper i långpannan och häll ut smeten. Grädda i 30min i 100grader, hör till 150grader och grädda ytterligare 30min.
Mommabröd
1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
1½ dl vetemjöl
3 dl sirap
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
Blanda allt väl. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda i 45 min i 100grader, höj sedan till 175grader och grädda i ytterligare 30 min.
åh vad skoj med en massa recept!!!
Jag har nämligen bestämt mig för att lära mig baka, men jag är så lat så jag vågar inte ge mig på något som ska jäsa, då kommer jag nog aldrig att göra klart det...
Skulle bidra med mitt recept, men min sort påminner så mycket om Elmindredas så jag tillför inget nytt.
Tack alla för att ni delar med er av era recept! Jag känner att det är dags för en långpannelimpa, det var ett tag sedan. Smask!!
EverTooMuch vilket gott bröd bu bjöd recept på !!!
Jag har bakat nu i eftermiddag och kan inte sluta äta.ler.
Roligt att baka med så små arbetsinsatser och ändå få ett rejält bröd, jag satte i rikligt med solrosfrön,gott
Tack