Inlägg från: bustjejen |Visa alla inlägg
  • bustjejen

    Sy ihop magmusklerna i samband med snitt?

    cameron: Jag vet att det finns ett nät, men detta är till för bråckpatienter i första hand. Jag vet faktist inte om man har lagt in något av rent estetiska skäl..

  • bustjejen

    Vid bråck är det oftast vid ett ärr eller vid naveln, som det kan bli som en utbuktning i samband med att du tex krystar eller nyser. Det är oftast en bit av tarmen som åker ut, vill det sig illa så åker inte tarmen in igen av sig själv, utan den kan klämmas in och få då inte tillräcklig blodförsörjning.
    Det låter inte som du har något bråck tycker jag, utan helt enkelt att magmuskeln har blivit lite mer delad.
    Nu var det ju inte så hemskt längesen du blev snittad, så ge det lite tid och lite träning så tror jag du får snygg mage igen snart.
    Jag är snittad 2 ggr, och nu 15 mån efter sista så har jag nog så gott som lika starka magmuskler som jag hade innan op. Då har jag inte tränat på gym, utan endast powerwalk och lite situps.

  • bustjejen

    cameron: Du får gärna fråga. Om du har ett bråck så är utbuktningen på magen väldigt mjuk, om du tänker dig hur det skulle kännas om du bara skulle ha tarmar direkt innanför skinnet..(låter lite skumt, jag vet )
    Jag tror inte du har något bråck, utan du har som sagt bara ett mellanrum
    Jag gjorde nog inte så mycket situps tidigt..är av naturen rätt lat av mig Rätt länge hade jag otränade magmuskler efter snittet, men i somras fick jag problem med ryggen. Har vart hos en naprapat som tyckte jag hade för klena magmuskler och ryggmuskler. Powerwalken som jag började stärkte musklerna rätt mycket från början faktist..sen gör jag raka situps, men jag går inte upp särskilt högt om du fattar vad jag menar.

  • bustjejen

    www.vardguiden.se/Article.asp

    Här kan du läsa lite mer om bråck.
    Din utbuktning sitter väl inte vid ärret eller vid naveln? Därför tror jag inte du har bråck.
    Med att utbuktningen känns mjuk menar jag riktigt riktigt mjuk, dvs utan någon tonus alls Lite hull är inte samma sak

Svar på tråden Sy ihop magmusklerna i samband med snitt?