• Elei

    vad händer om man tar bort äggen i kladdkaka?

    jag vill ha kladdkaka nu, hittade ett snabbt o bra recept som man gör i micron. Men det måste vara 2 ägg. Jag har inga ägg och jag orkar inte köpa. Vad händer om man struntar i dem tror ni? Jag antar att det inte är en sån bra idé men ändå...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-11-23 14:25:43:
    det gick bra att byta ut äggen mot 2 msk balpulver. Kakan blev VÄLDIGT kladdig, mer ett enda slem än en kaka men god var den!

    Här är receptet:

    Ingridienser
    100 g smör
    3 dl socker
    1,5 dl mjöl
    4 msk kakao
    1 krm salt
    2 ägg
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 dl vatten

    Smält smöret direkt i mikron i en eldfast form.
    Blanda i alla övriga ingridienser och rör om.

    Grädda i mikron på full effekt i 4 minuter.

    Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.

    Utlåtande på hur den blev med ägg väntar vi på!!!

    Sessan85 hittade ett recept som SKA vara utan ägg:

    Äggfri kladdkaka
    Ingredienser Instruktioner

    150 g smör eller margarin
    2 msk ljus sirap
    3,5 dl socker
    3 dl mjöl
    1 dl kakao
    1,25 dl vatten/mjölk/grädde

    Smält smör/margarin.
    Rör i 2 msk ljus sirap.
    Blanda i socker och sikta i mjöl och kakao.
    Blanda i vätskan.
    Grädda i 175 grader i 20 minuter
    lr ca 6-8 min i micron har jag för mig!

  • Svar på tråden vad händer om man tar bort äggen i kladdkaka?
  • Tjej 83

    tror inte den blir så pösig men jag vet inte
    ville me ha kladdkaka igår
    men gjorde neg...chokladbollar istället för ja hade inga ägg heller..

  • Sånglärkan

    Jag vet inte, men känner du dig sugen på att experimentera så kan jag säga att vi som har barn med äggallergi kan byta ut 1 ägg mot en tsk. bakpulver eller 1 msk. potatismjöl.

    Den faller sönder tror jag ändå. Du måste väl blenda i lite extra vätska antar jag.

  • Elei

    hm. jag tar nog bakpulver istället för ägg och om det blir äckligt så gör jag chokladbollar istället. Återkommer med resultat strax för den ska bara vara 4 minuter i mikron!!!

  • Oliwa

    Kladdkaka på 4 min? Hhmmmm.. Låter intressant, vill du dela med dig av receptet?

    //en som har ägg hemma

  • SaraSofia

    Hur gick det? Blev det gott? Gick det att äta?
    *hungrig*

  • Önskan

    Tror att det blir sörja...vad blev det?

  • Elei

    Här är orginalreceptet:

    Ingridienser
    100 g smör
    3 dl socker
    1,5 dl mjöl
    4 msk kakao
    1 krm salt
    2 ägg
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 dl vatten

    Smält smöret direkt i mikron i en eldfast form.
    Blanda i alla övriga ingridienser och rör om.

    Grädda i mikron på full effekt i 4 minuter.

    Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.

  • Elei

    min kaka står i mikron nu och är strax färdig. jag bytte bara ut äggen mot 2 tsk bakpulver och behövde inte ens ha i extra vatten! Smeten var väldigt god kan jag meddela!

  • Oliwa

    Tackar!

    Jag återkommer med hur den blir MED ägg, ska testa den nu!

Svar på tråden vad händer om man tar bort äggen i kladdkaka?