vad händer om man tar bort äggen i kladdkaka?
jag vill ha kladdkaka nu, hittade ett snabbt o bra recept som man gör i micron. Men det måste vara 2 ägg. Jag har inga ägg och jag orkar inte köpa. Vad händer om man struntar i dem tror ni? Jag antar att det inte är en sån bra idé men ändå...
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-11-23 14:25:43:
det gick bra att byta ut äggen mot 2 msk balpulver. Kakan blev VÄLDIGT kladdig, mer ett enda slem än en kaka men god var den!
Här är receptet:
Ingridienser
100 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vatten
Smält smöret direkt i mikron i en eldfast form.
Blanda i alla övriga ingridienser och rör om.
Grädda i mikron på full effekt i 4 minuter.
Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.
Utlåtande på hur den blev med ägg väntar vi på!!!
Sessan85 hittade ett recept som SKA vara utan ägg:
Äggfri kladdkaka
Ingredienser Instruktioner
150 g smör eller margarin
2 msk ljus sirap
3,5 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1,25 dl vatten/mjölk/grädde
Smält smör/margarin.
Rör i 2 msk ljus sirap.
Blanda i socker och sikta i mjöl och kakao.
Blanda i vätskan.
Grädda i 175 grader i 20 minuter
lr ca 6-8 min i micron har jag för mig!