Här kommer ett recept
!!!
Kokosmums ca 20 st
4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelatinpulver
1½ dl kokhett vatten
Garnering:
4-5 dl kokosflingor
1 msk kakao
- Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta i sockerblandningen.
- Vispa alltsammans med elvisp ca 30 min till en pösig smet.
- Blanda samman kokosflingor och kakaopulver. Häll lite av det i botten av en långpanna på ca 20*30 cm.
- Häll i smeten. Strö över ett lager kokosblandning.
- Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar, ca 4*5 cm stora. Doppa snittytorna i resten av kokosblandningen tills bitarna är täckta runt om. Lägg mumsbitarna på galler eller på bakplåtspapper. Förvara dem svalt.
Hoppas det ska smaka, blev faktiskt väldigt sugen själv
!