mimmi 1 skrev 2006-11-27 18:53:59 följande:
puffar på lite, för jag efterlyser en bra kladdkake-tårta, en som inte sjunker ihop så förtvivlat... provade ett recept som jag googlade fram, med vanlig kladdkakesmet men man rörde ner hackad choklad i det hela, lät jättegott, men den blev ju bara 1,5 cm hög !!!! har sett höga, som är som kladdkaka, HUR GÖR NAN ????
Testa att fyrdubbla receptet?
Annars har jag en som blir som fast kladdkaka, alltså inte sockerkaksliknande utan som hård kladdkaka.
* Chokladtårta (ca 12 - 16 pers)
~ ca 1½ dl vetemjöl
~ 200gr smör
~ ca 2½ dl socker
~ 1½ tsk vaniljsocker
~ 5 ägg-gulor
~ 5 ägg-vitor
~ 2 tsk bakpulver
~ 100 gr blockchoklad (minst)
Kräm:
~ 2 dl vispgädde
~ ca 125 gr. Mörk blockchoklad
Vispa upp smöret med socker, vaniljsocker och ägg-gulor (en i taget). Smält 100 gr choklad i vattenbad.
Blanda mjöl, bakpulver och den smälta chokladen och vispa ner i smeten.
Slå äggvitorna hårt och rör ner försiktigt i smeten. Smörja en rund bakform och häll i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme.
När kakan har svalnat. Koka samman vispgrädden med blockchokladen under ständigt rörande. Dela kakan på hälften och fyll med en del av chokladkrämen och bred sedan ut resterande kräm över kakan. Låt svalna.
Serveras med vispad grädde. Den ska vara lite kall men inte kylskåpskall (brukar ha den i kylskåp och ta fram en stund före)
Det finns en bild i mitt galleri, dock med vitchokladglasyr. Hög och fin