Det finns ett jättegott och enkelt bröd som jag brukar baka, men det krävs lite mer än de mjölsorterna, ska vara vetegroddar, dinkelmjöl och vetekross och lite sånt tror jag. Det är från "Du är vad du äter".
Annas nyttiga bröd
Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång
mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat.
Bara att röra ihop ? detta kommer att bli en favorit för familjen. Till och med
barnen älskar detta nyttiga bröd!
5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap
Sätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ ? gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland .