• Annapanna

    Glasyr till Pepparkakor

    Jag och min dotter ska baka pepparkakor i morgon och jag hittar inget recept på glasyr, eller rättare sagt, jag har hittat en massa recept...alla olika

    Därför frågar jag alla duktiga Fl:are om det är någon som kan hjälpa mig/oss!

    Trevlig Kväll//Anna (som är ruskigt dålig på att vara huslig.......)

  • Svar på tråden Glasyr till Pepparkakor
  • Linah

    florsocker, vatten och ev lite citronsaft

    blanda tills lagom konsistens, det ska inte va spec mkt vatten i!

  • lata kocken Johanna

    har ni glasyr på era pepparkakor?

    vi har alltid haft kristyr och nu kan man ju köpa den på tub toppenbra!

  • ÄngelBängel

    Johanna: Vad är det för skillnad på glasyr och kristyr?

    Om vi blandar florsocker, vatten och lite ättika? och spritsar på pepparkakor kallar vi det glasyr, om vi spritsar ut och trycker dit ett bokmärke kallar vi det kristyränglar. Något måste ju vara fel namn?

  • lata kocken Johanna

    kristyr är gjord på äggvita

    när man spritsar den så ser det precis likadant ut när det kommer ur spritspåsen som när det har torkat...

    dvs det är mkt mer hållbart och mycket mer lättarbetat... man kan göra 3dimensionella grejer - ser urläckert ut

  • Firren

    Jag tycker kristyr är finare ,kritvit och blir hård! Jättefint!

    Gjorde det igår då barnen hade gjort pepparkaksgubbar.
    Jag brukar ta en äggvita och så i med florsocker till bra konsistens och sedan en aning ättika (citronsaft funkar väl med) för att den ska hålla sig vit.
    På vatten tycker jag den är svår att få fast och riktigt vit.

Svar på tråden Glasyr till Pepparkakor