• Gummsesnuffsan

    Ska man behöva skämmas för sina inköp?

    Alltså jag blir galen på alla människor som himlar med ögonen och tycker att jag är hysterisk som redan inhandlat allt till min bebis. "Men ungen är ju inte född ännu, tänk om det händer nåt" o.s.v.
    Jag är just nu väldigt glad över att jag hann klart de flesta inköp redan innan vecka 25, för just nu känner jag ingen lust alls att boa. (Är i vecka 34)

    Varför ska man inte kunna göra detta? Jag har en positiv inställning till det mesta och jag tror och hoppas att allt kommer att gå bra med lilla bebisen. Då känns det så himla tråkigt när folk kommer med sina " men tänk om nåt händer".

  • Svar på tråden Ska man behöva skämmas för sina inköp?
  • Tujan

    Vi beställde vår barnvagn när jag var i v 17 och den har ännu inte kommit (är i v 28 nu) så det gäller ju att va ute i god tid med vissa grejer! Alla tyckte att vi beställde vagnen alldeles för tidigt, men det gjorde vi ju inte alls visar det sig! Nu är det ju visseligen ett tag kvar innan den lill* ska komma, men man vet ju inte heller när vagnen kommer!

    Jag började handla lite kläder å sånt i v 15, så nu är allt klädköp fixat. Vill ha det mesta fixat när den lill* kommer!

  • Little M
    Tujan:
    vartïfrån beställde du barnvagn?
  • Lobos mágicos

    Varför inte? Det är ju typ det enda roliga man kan göra medan man väntar. Dessutom så blir det lite dyrt att köpa allt på en gång.. Jag är i v20 och det kliar i fingrarna på mig nu. Jag har ju det mesta redan eftersom jag har en 1-åring hemma, men lite nya neutrala kläder vill jag köpa att ta med till BB och för första tiden. Skulle gärna köpa en syskonvagn med.. Och en massa annat total onödigt som bebisen kan "behöva". 


    BF 070501
  • maadicken

    och sen så vet man ju aldrig när bebisen beslutar sig för att komma heller. tänk om den kommer i vecka 34 oxå har man inte handlat nånting. endra får man ge sig ut då med bebisen kvar på sjukhuset eller vänta tills man blir utskriven (eller skicka nån annan att handla och hur kul är det?) och det är väl inte det första man vill göra. utan vagn dessutom.

    nää, handla på i tid tycker jag. händer det nåt så händer det. men jag tycker inte att man ska gå runt och förutsätta att det kommer hända nåt.
    jag började shoppa efter UL i vecka 18.


    ¤~jag ska bli mamma efter 41 månader av längtan~¤
  • Nalle 1981

    Hoppas verkligen inte det tar sådan tid med min vagn, jag beställde i Söndags och fick besked idag att den skulle skickas i veckan så... Men om det tar så lång tid blir det inte mycket promenerande för min del den första tiden (v38 nu)... =)

  • allimacallimac

    Jag håller me er alla...
    Jag har oxå börjat handla...
    d e juh jätte roligt..
    jag är inte den som e så bra på o "spara" pengar heller (så ja kan köpa en massa i slutet på graviditeten)
    man köper lite då o lite då...

    för man kan juh inte gå runt o vara orolig hela tiden att något ska hända.. (kan juh inte vara bra för bebben)

    Jag har läst här någon stans..

    "jag väntar på en bebis, inte på att något ska gå fel"

  • Carråå

    "Jag väntar barn, inte missfall" har jag hört.

    Det är en jättekonstig inställning det där med att man inte ska handla så mycket innan förlossningen. Som om man skulle ha tid att göra det efteråt? För det går ju bra i de allra allra flesta fallen. Själv väntade jag ända till v8 innan jag handlade ngt till första barnet Denna gången har jag väntat till v28, fast kanske mest beroende på att vi redan har allt...


    Mamma till Edith 051028 och Elma BF 070227
  • julmusten

    Carraa, jag forstar framfor allt inte varfor att shoppa skulle kunna paverka vad som hander med babisen.

    Har i USA sa ar det vanligt att ha Baby Showers, och jag hade min ratt sa tidigt for att min mamma skulle kunna komma och vara med, (hon kom fran Sverige under sin semester). Sa i V. 30 hade vi allt, och da menar jag ALLT. Jag har nog lite bilder i mitt galleri pa lite grejer jag fick, (om man bladdrar bak lite). Jag var jatteglad och otroligt lattad over att ha allt det dar overstukat. Det var valdig tur med for sen i V. 34 blev jag sjukskriven och sangbunden och sen i V. 37 tittade hon ut, sa hade jag inte fatt allt i V. 30 sa skulle vi inte haft mycket nar hon val kom!!

  • adrenalin

    ja jag tycker det är dumt, man ska få köpa saker redan innan man är gravid också. det r ju bara smart! och roligt!


    burriburr.webblogg.se - den bäääästa bloggen
  • artistic

    Skit i vad alla säger, du väntar faktiskt barn INTE missfall!

Svar på tråden Ska man behöva skämmas för sina inköp?