Jag har 1,2 kilo hel benfri kotlett.. recept?
Vad kan jag göra med den?
Vill helst ugnsbaka den hel och få den ordentligt mör och god, inte torr.
Ge mig alla recept ni har.
Vad kan jag göra med den?
Vill helst ugnsbaka den hel och få den ordentligt mör och god, inte torr.
Ge mig alla recept ni har.
150 g Västerbottensost
1,5 kg benfri kotlettrad
2 msk örtmarinerade soltorkade tomater, mixade
_-1 dl färska örter som basilika, oregano, timjan, grovhackade
salt
grovmalen svartpeppar
citronpeppar
smör till stekning
Sätt ugnen på 125°C. Putsa köttet, skär en djup skåra längst kotlettraden, vik upp köttet. Bred ut tomatmixen, strö örterna över och hyvla osten ovanpå. Vik ihop köttet och bind upp som en stek. Klappa in salt, svart- och citronpeppar i köttet. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Stek i ugnen till innertemperatur 69-70°C, ca 1 timme. Låt köttet vila inrullat i smörpapper, lägg i kyl när det svalnat och skiva kallt.
1 kg benfri kotlettrad
1 tsk salt
2 msk smör
2 msk finhackad gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
1 msk körvel
1 msk dragon
2 msk persilja, finhackad
Sätt ugnen på 175°.
Gnid in köttet med salt och sätt i en köttermometer från kortsidan så att spetsen kommer mitt i köttet.
Lägg karrén i en ugnssäker form. Blanda kryddsmöret med kryddorna och löken.
Bred det över köttet. Stek kotlettraden på nedersta falsen i ugnen tills termometern visar 80-85°. Det tar ca 2 timmar. (Kotlett steks på samma sätt men till 65-70° innertemperatur).
Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp och därefter i skivor.
Servera med kokt potatis och sockerärtor.
Tackar så mycket Annca