Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    christina --> jättesöta bilder på ted och ruben. Å din mage ser ut att ha återhämtat sig fint!!! Härligt! Ser att dina killar ligger och sover på rygg. Min Viggo gillar inte att ligga på rygg, han älskar att sova på sidan. Undrar om det kan vara farligt kanske? Ena armen kanske domnar bort? Det är bara i barnvagnen som han ligger på rygg. Å så gillar han att ligga på mage på min eller Jonas mage. Det kan väl knappast vara nåt fel eller?

    Min sambo tycker det är så viktigt att bulla upp med kudde och täcke att ligga på för Viggo i soffan, men ser ju att Ted och Ruben ligger fint på er soffa utan vare sig kudde eller täcke att ligga på. Får nog försöka få min sambo att inse att Viggo inte är så ömtålig som han tror, och att han alltså klarar av att ligga utan kudde emellanåt.

    Ja, det är verkligen poppis med gamla namn nu. Min kompis son heter Alfred. Gulligt! Väldigt ovanligt, med tanke på att han också heter Nobelius i efternamn! Hihi....släkt med Alfred Nobel faktiskt, så det är ju kul!

    Nu har jag varit ute och handlat lussekatter och lite lättglögg. Usch, gillar verkligen inte att vara inne i mataffärer, känns som det finns massor av förkylda människor överallt. Gillar inte det. Trött som fan är jag också idag, har inte hunnit sova något ihop med Viggo på dagen och det känns....

    Brukar ni ha väldigt bra koll på exakt när ni ammade sist och vilket bröst? Jag har sådär koll, men håller ungefär ordning på hur många timmar emellan det är. Brukar aldrig låta det gå mer än max 4 timmar, men vanligast 2 1/2-3 timmar, ibland oftare. Jag känner mig ibland som en dålig mamma som inte engagerar mig tillräckligt i Viggo, tex det här med att veta exakt hur långt det var sedan han fick mat, inte tålamod tillräckligt ibland när han skriker, tycka det är skönt när han sover för då beh´över inte jag "únderhålla" honom (vilket ju är svårt att göra så här i början när de bara ligger ner), tycka att det är jobbigt att amma på nätterna och byta blöja. Usch, får dåligt samvete av att jag tycker detta är jobbigt. Är det bara jag som känner detta? Borde man inte tycka att sånt är underbart att pyssla med nu när man har sin lille söte älskling här? Det lilla pyret man väntat på så länge? Jag är så himla glad att Viggo är här, men samtidigt är jag lite rastlös och otålig att han faktiskt fortfarande är helt nyfödd och inte kan kommunicera med mig....Dessutom känner jag mig lite ensam nu när min sambo börjat jobba. Det är så tyst och ensamt och tråkigt här hemma. Har liksom behov av att prata och umgås samtidigt som jag egentligen inte orkar...

    Nåväl, jag tror att detta kanske blir bättre med tiden, när man kommit in i rutiner osv. Hur länge skall ni amma?

  • Aussielotta

    Hej tjejer! Skönt att höra att ni inte heller gillar nattpassen med dom små. Jag bävar inför varje natt, eftersom jag är så himla trött när jag ammar och har ofta en obekväm amningsställning nattetid.... Just nu är jag skiiiiiittrött, finns inte ord. Men men....

    Måste fråga en fråga om avslag....IGEN!!! :) Mitt avslag börjar avta väldigt mkt nu, men idag kom det ut en stor äcklig grej, precis som för några dagar sedan, fast värre idag. Det var som en jättestor beige hinna och till denna hinna satt typ en bit av moderkakan, såg det ut som.....blodig, hinnig och ådrig och svampig. Skitäckligt. Skall det verkligen komma ut såna äckliga grjer? Det är väl en sak att det kommer ut levrat blod i början, men detta? Jag är faktiskt lite orolig. Jag mår ju bra i övrigt, så det borde ju inte vara nåt konstigt. Har ni fått sånt?

    Sessa --> vi har inte några problem med Viggos ben. Han spjärnar som bara den och spänner benen superraka när han är förbannad eller när han trycker för att bajsa eller prutta...hihi....Det är säkert inget fel på Leóns ben, men jag förstår att du undrar...jag är likadan!

    Kram

  • Aussielotta

    Åh, vilken härlig förlossningsberättelse, Katten! Jag körde också bara med lustgas! Kändes bra!

    God Jul!

  • Aussielotta

    GOD JUL PÅ er alla från mig och Viggo!!!!

    sessa --> Viggo har också varit vaken sedan typ 01 fram till 05, då han till slut somnade. Han hade väl sin vakenperiod då, för han sov hela dagen och kvällen utan problem....men sen blev han lite för pigg. Nu ligger han i vår soffa och chillar lite efter maten. Nyser som bara den gör han....kanske en liten förkylning..?

    Som sagt, god jul på er alla nu! Ta hand om er!

  • Aussielotta

    Förresten, måste bara rekommendera en urbra CD: Gruppen Keane med "Under the Iron Sea". Superskön musik!

  • Aussielotta

    Hej Hej på er alla!
    Hoppas att ni hade en härlig julafton igår och en lugn juldag idag! Vi hade en jättebra julafton igår. Firade hos Jonas släkt från kl 15-19 och sedan hos min släkt från 19-23 ungefär. Kanske kan verka lite "hattigt" att åka iväg så mellan olika ställen, men vi ville verkligen fira hos båda familjerna coh jag tror att alla inblandade var nöjda och glada med att få se lille Viggo. Det var många i Jonas släkt som ännu inte fått möjlighet att träffa honom. Tur också är att vi inte har så jättestora släktkalas just vid jul, så det blev en lugn tillställning. Idag däremot skulle vi till mamma och pappa och käka kalkon. Men då ringde mamma och sa att mitt syskonbarn Emma 2 år (som hon idag suttit barnvakt för) var väldigt slö och inte var sig själv, troligtvis sjuk...så vi skippar att åka dit och umgås med dem. Fasen att dom barnen ALLTID har nåt skit i kroppen.... man kan ju aldrig vara säker när man är i närheten av dom ungarna...hmmm... Trist, för jag hade gärna velat träffa mamma och pappa igen och käka god kalkon. Men men. Jonas hade tänkt åka till sin släkt ikväll och nu tänkte jag åka med honom med Viggo, men han tyckte inte att vi skulle göra det. Han tror att vi plötsligt har alla typer av virus på oss, som kan smitta hans gamla mormor och andra släktingar. Men herregud, man kan ju aldrig veta om man har nåt virus på sig. I det här fallet tror jag INTE att vi har nåt skit i kroppen, det var ju en förebyggande åtgärd idag att inte åka till mamma och träffa EVENTUELLT sjukt syskonbarn.....Nåväl...det blir väl en lugn kvällhemma istället.

    En massa julklappar fick vi också, eller rättare sagt, mest Viggo, Kläder i mängder, mest stl 62 och 68, så det var ju perfekt! Nu är han ekiperad för några månader framöver. Känns bra. Bara några bodies till som behövs kompletteras med!

    På nätterna sover Viggo fortfarande kasst. Han snörvlar nåt kopiöst fortfarande. Låter som det sitter långt ner i näsan, hjälper inte att spola honom i nosen med koksalt. Nezeril har inte heller hjälpt nämnvärt. Nätterna blir jobbiga. Imorse tog vi igen sömnbristen, sov alla tre mellan kl 8-halv 12. Skönt. Vet fortfarande inte riktigt hur vi skall få ordning på nätterna, men det ger väl sig med tiden.

    Har förresten lagt in vår "Födda"-annons i mitt bildgalleri om ni vill titta. Lägger för övrigt ut nya bilder pö om pö, så ni får gärna gå in och kolla om ni vill!

    Kram och god fortsättning!

  • Aussielotta

    sessa --> GRATTIS i efterskott!!!! Vad söt lille León är! Å va gullig han är när han ler! Viggo ler som bara den, fast det är nästan uteslutande i sömnen, så förhoppningsvis drömmer han om nåt kul! Leende på beställning gör han ännu inte. Tror dock att han börjar fästa blicken lite mer än tidigare.

    Idag är han lite pigg verkar det som. Har fått honom att sova hyfsat bra i natt, fast han har nog ruggigt ont i magen i bland. Försöker göra lite benmassage på honom coh då blir han superlugn och sover vidare tills nästa gång han gnyr....

    Lurigt det där med att försöka få honom att sova. Går ju inte att tvinga honom liksom.... :)

    Trist att julhelgen är över på nåt sätt, även fast det är skönt att tiden rinner på och man kommer mer och mer in i rutinerna. Undra hur det skall bli när Jonas börjar jobba och inte är lika behjälplig om nätterna när jag är svintrött för att rapa Viggo....Går väl säkert bra, men det kommer att bli jobbigt för mig, liksom för alla andra mammor såklart :) Men man skall inte klaga, det är dumt och onödigt... Särskilt inte när man har en sån liten goding som Viggo.

    Nä, nu är det dags för att käka lite frukost! Hej hopp på er!

  • Aussielotta

    Åh va härlig natt det har varit inatt. Viggo har haft sin bästa natt hittills. Fick honom i säng (vår säng) vid 23.30-tiden, sov som en prins till 03, då jag tyckte att han skulle få ny blöja och ätas lite. Somnade sedan till 06.30 då min sambo bytte blöja och jag gav honom käk, somnade till 08.45 då han fick ny blöja och käk....och nu sover han fortfarande....Tror dock att han är på väg att vakna.... Jag har dock sovit gott i natt och känner mig hyfsat utsövd. Det har inte varit några svåra insomningsritualer den här natten för Viggo, vilkt är skönt. Det är det som jag tycker är så jobbigt, att han liksom inte kommer till ro pga ont i magen. Har nu iallafall helt slutat med choklad, har hört att bebisar kan få ont i magen av det, och jag har fullkomligt stoppat i mig choklad sedan han kom hem till oss...inte bra. Har även ändrat amningsteknik, han ligger lite mer upprätt för att slippa få så mkt luft när han sväljer samt att han ammas från samma bröst två ggr i rad, för att få den feta mjölken och inte bara den laktosrika mjölken som ger honom ont i magen.....

    oj, nu ropar han på mig......Kram på er!

  • Aussielotta

    ja, visst är det härligt när det liksom klaffar en hel natt...konstigt att man kan bli så glad av det. Tar väl sin lilla tid innan allt klaffar, om det någonsin kommer att inträffa vill säga.

    Nu ligger Viggo i soffan och snusar. Skall väl såsmåningom gå ut en promis med vagnen, så himla fint väder idag :)

  • Aussielotta

    Nån som vet hur man skall amma för att den lille skall komma åt den feta mjölken? Verkar som om Viggo bara får den första mjölken, alltså den laktosrika mjölken, som gör att han får ont i magen och bajsar grönt istälelt för gult. Vill så gärna att hans magont skall försvinna.....känns som han lider av det liksom....

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV