Inlägg från: Anonym (El Cheapo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (El Cheapo)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    "En annan dödsorsak av hasch är ju folk som tror dom kan flyga och hoppar från höga höjder, tror att dom är oskadliga och går rakt ut i vägen"

    Av Cannabis?
    Den polisrapporten får du gärna länka till som visar att personen bara tagit hasch och det har gjort att han/hon trodde att han/hon kunde flyga. Den vill jag gärna läsa.

    "Det är väl inte vanligt att man dör av själva drogen cannabis, men det händer faktiskt. Har en annan gammal vän som varit nära att stryka med flera ggr när han rökt mycket för att hjärtat inte pallat det."

    LD50 för Cannabis är 42mg/kg kroppsvikt. Det innebär att du måste få i dig precis all THC i 21 stycken joints med 1g cannabis i styck för att ha en 50% risk att dö förutsatt att du väger 75kg. Det är en fysisk omöjlighet.

  • Anonym (El Cheapo)

    @Pormoicheia

    Grejen är att det finns så många som inte har en aning om någonting som bara häver ur sig en massa struntprat. Det är klart folk blir förbannade av sånt, speciellt när det gäller sådant som bevisligen inte stämmer

  • Anonym (El Cheapo)

    @Gumlan:
    "den polisraporten? för det första, tror alla att ALLT står på internet? för det andra.. tror alla på ALLT som står på internet? För det tredje, räknas inte personliga erfarenheter som högre än en länk på internet??"

    Du påstår att största dödsrisken med hasch är självmord och inte sällan mord eller att hasch skulle ha så stark hallucinogen effekt att man skulle tro att man kan flyga.
    Utan några som helst belägg för det du skriver så är det ju bara hörsägen, dvs rent skitsnack

    "För att dö av vad? av självmord? det är ganska psykist möjligt att dö av EN joint... och att dö rent fysiskt av cannabis är säkert inte vanligt, men eftersom en gammal vän till mig varit nära flera ggr så fins ju möjligheten."

    Nej, för att fysiskt ha 50% risk att dö av en överdos.
    Jag kan ju lika bra säga "det är ganska psykiskt möjligt att dö av ETT glas mjölk". Visa mig bevis på att någon har tagit självmord efter en joint så tror jag på dig.

    ----------------------------------------------------
    Allting reduceras till att ett missbruk är ett missbruk. Om det så är alkohol, hasch, porr eller vad som helst så kan det fortfarande vara missbruk om man kontrolleras av det.
    Jag skulle passa mig noga för en eventuell partner som lever med ett sådant missbruk.

    Det som folk som jag blir irriterade på är dock alla okunniga människor som vräker ur sig en massa skitsnack om att hasch skulle vara livsfarligt. Håll er till vad som gäller, dvs att personen faktiskt har ett missbruk.

    Att röka på varje dag får såklart fysiska och psykiska biverkningar, precis som att vara full varje dag.

  • Anonym (El Cheapo)

    @Pormoicheia

    "Men om dom anser att hasch är livsfarligt så tycker dom kanske det av en anledning. Jag kan inte hålla med fullt ut om att hasch är livsfarligt (men fär att slippa missförstånd så vill jag även påpeka att jag inte heller tycker att det är lugnt att missbruka), men bara för att inte håller med så betyder inte det att det är skitsnack. Speciellt inte då vi faktiskt befinner oss på ett diskussionsforum, som i sin tur är i lite behov av olika åsikter för att det ska fungera som det ska."

    Antingen är det livsfarligt, eller så är det inte det. Man kan dock ANTA att det är det om man känner för det, men då ska man inte sitta på ett forum och skrämma folk genom att presentera det som om det vore fakta.

    Det är skitsnack att påstå att cannabis är livsfarligt eftersom det har bevisats att det inte är det.

    Att MISSBRUKA cannabis kan däremot vara indirekt livsfarligt, men det har ju inte med cannabiset att göra.

  • Anonym (El Cheapo)

    @Pormoicheia

    "Du menar alltså att det är missbruket i sig som är farligt, cannabis just happened to be in the neighbourhood."

    Nja, att röka på varje dag från och med nu t.ex. skulle ju inte vara en bra idé. Cannabis är ju förslappande och du skulle nog blivit riktigt trög efter en tid. Det är ju inte direkt *farligt* så att säga. Därför säger jag att det är indirekt farligt.
    Någon skada tar säkert kroppen av att missbruka det under en längre tid, men knappast till den grad att man dör.

  • Anonym (El Cheapo)

    @Gumlan
    Det är du som pratar om självmord, ihjälrökande och annat.
    Då får du också visa bevis för det du pratar om, du har inga källor att visa utan bara snäser åt mig att jag ska själv leta bevis för dina påståenden. Så fungerar det inte

    "hasch är mer canserframkallande än vanliga cigaretter, men det är inte mycket"

    Från Wikipedia:
    "Cannabis smoke contains numerous carcinogens[6][7][8], however scientific studies have failed to show higher cancer rates in cannabis smokers. A study published in 2006 by Donald Tashkin of the University of California, Los Angeles, the largest study of its kind, concluded there is no link between smoking cannabis and lung cancer."

    Fel med andra ord

    "du verkar itne ha en aning om vad du pratar om... "du skulle NOG bli... inte direkt farligt dörför säger jag indirekt... någon skada tar säkert kroppen... osv"

    jag VET vilken skada kroppen tar, ska jag informera dig om det också? Kroppen tar inte mycket skada av rökning till skilnad från psyket... hasch är mer canserframkallande än vanliga cigaretter, men det är inte mycket. En haschrökare har oftast mycket dåliga matvanor så på det sättet sliter det ju ganska mycket på kroppen, men rent direkt tar inte kroppen mycket skada av cannabis rökande, såvida du inte röker riktigt stora mängder på en gång så hjärtat inte pallar det. det är inte den fysiska biten som är problemet med cannabis..."

    Det där med matvanorna stämmer nog fint däremot :)

    ---------------------------------------------
    I övrigt tycker jag att du är extremt otrevlig i den här tråden. Du snäser åt mig, du idiotförklarar mig för att jag inte vill ta åt mig av dina påståenden som du inte har några som helst grunder för förutom "det är så".

  • Anonym (El Cheapo)

    Man vet inte om cannabis och psykoser har något samband. Det man har märkt är att det verkar som att psykoser är vanligare bland de som röker cannabis. Man har dock inte lyckats bevisa att cannabisrökande leder till psykoser. Det kan lika gärna vara så att personer med tendenser till psykoser dras lättare till drogen.
    Det stöds av att cannabisanvändandet har ökat starkt på men inte mängden psykoser.
    Det krävs alltså mer forskning på det området innan man kan hävda att cannabis leder till psykoser och ha något att stå på så att säga.

  • Anonym (El Cheapo)

    Jag försöker inte alls minimera skadorna och riskerna med cannabisanvändande.

    Jag försöker däremot tillrättavisa alla som bara slänger ur sig en massa skitsnack utan att veta något samt de som sparkar bakut så fort cannabis kommer på tal.

    Själv har jag såklart testat Cannabis(främst i Holland där den är semi-laglig). Det är en ruskigt skön drog jämfört med sprit som är redan skiten i jämförelse. Faran med den som jag ser det är att den gör att det blir helt plötsligt jättekul att göra ingenting alls. Det är därför den kallas för en sluskdrog :)

  • Anonym (El Cheapo)

    Man ska alltså lita på droginformation från Polisen?
    De har ju verkligen inget egenintresse och är solklart objektiva.....
    Det finns inga hänvisningar till källor. Bara en massa uppradande av "fakta".

    Varför inte bara länka till en oberoende institution, som t.ex. wikipedia?
    De har inget som helst egenintresse i att skrämma skiten ur folk.
    Jag tycker de har förträfflig och utförlig information om det här.
    Den här tycker jag t.ex. har alldeles utmärkt information:

    en.wikipedia.org/wiki/Health_issues_and_the_effects_of_cannabis

    ------------------------------------------------------
    @teddy:

    Om jag får fråga på ett mer subjektivt plan:
    Varför kallar du Cannabis för skit?

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..