• Kofttanten

    goda mackor

    Tänker bjuda mina föräldrar på några goda mackor när de kommer hit på fredag kväll. Har du nåt tips på en mumsig macka... eller flera?

  • Svar på tråden goda mackor
  • fitforfight

    Gravad lax är ju sjukt gott på macka. släng på lite grönsaker kokt ägg och hovmästarsås och några räkor

  • AnnaK

    Fylla ubåtar
    4 port

    4 minibaguetter
    1 ½ dl lätt crémefraiche
    1 ½ dl lättmajonnäs
    ½-1 gul lök
    1 bit gurka (ca 10 cm)
    salt och peppar
    1 klyfta isbergssallad
    200 g rökt kött
    1 röd paprika

    Skär upp baguetten på mitten, men inte helt igenom.
    Blanda lätt créme fraiche och lättmajonnäs.
    Rör ner hackad gul lök och hackad gurka. Krydda med salt och peppar.
    Bottna med lite strimlad isbergssallad i bröden. Häng köttskivor i rad utmed kanten på båda sidor.
    Fyll på med en rejäl klick av såsen.
    Lägg en sträng av hackad paprika över såsen. Servera.

  • AnnaK

    Ljus baguette med fläskfilé
    Baguette
    Helstekt fläskfilé
    Bladsallad, rosésallad, och frisésallad
    Cremé fraiche
    Mango chutney
    Rödlök
    Tomat och bladpersilja

    Snitta och smöra baguetten.
    Skär fläskfilén i tunna skivor. Lägg dem i baguetten.
    Blanda creme fraiche och chutney. Klicka blandningen över fläskfilén.
    Lägg på rödlöksringar.
    Garnera med tomat, gurka och bladpersilja

  • AnnaK

    Ljus baguette med kassler
    Ljus baguette
    Strimlad kassler
    Strimlade råa morötter
    Bladselleri
    Bladpersilja
    Dressing:
    Olja
    Salt och peppar
    Citron
    Dijonsenap
    Kapris
    Ev lite rödvinsvinäger
    Purjolök

    Snitta och smöra brödet.
    Lägg på salladen.
    Strimla kasslern och morötterna.
    Blanda dressingen.
    Rör ihop kasslern och morötterna med dressingen och fördela över brödet.
    Garnera med bladpersilja och skivad purjolök.

  • AnnaK

    Mackor med potatis- och skinkfylling
    4 st

    4 utflyktsbröd, pitabröd, chiabatta eller minibaguette
    4 skivor rökt skinka
    grönsallad

    Röra:
    3 dl kokt tärnad potatis
    2 msk bostongurka
    2 msk hackad basilika
    1 dl lätt crème fraiche
    1 krm salt

    Blanda ihop ingredienserna till röran.
    Dela bröden och lägg röran i botten och sallad och skinka ovanpå.

  • AnnaK

    Panini med köttbullar
    Rödbetssallad
    8-10 Skivade köttbullar/smörgås
    Bladsallad, lollorosso och frisésallad
    Paprika Gul
    Bladpersilja

    Smöra brödet.
    Lägg på salladen.
    Fördela rödbetssalladen över hela smörgåsen.
    Lägg på de skivade köttbullarna.
    Garnera med paprika och bladpersilja

  • AnnaK

    Sillröra på knäcke
    1/2 burk matjesill à 200 g
    2 hårdkokta ägg
    1/2 hackad gräslök
    2 msk orökt kaviar
    1 dl gräddfil

    4-6 port

    Låt sillen rinna av. Hacka den grovt. Skala och hacka äggen. Blanda ihop alla ingredienserna. Lägg röran på knäckebröd strax före servering.

  • AnnaK

    Tunnbrödrulle med rostbiffsallad
    4 st

    250 g stekt strimlad rostbiff
    1 hackad lök
    3 msk kapris
    4 dl strimlad salladskål
    2 dl Kraft Creme Fraiche Original
    4 st mjuka tunnbröd
    smör
    2 saltgurkor

    Blanda rostbiff, lök, kapris, salladskål och dressing till en sallad.
    Bred smör på tunnbrödskakorna och fördela salladen.
    Rulla ihop och stick ner ett par saltgurkstavar.

  • AnnaK

    SCHWEIZARE

    En skiva schweiziskt bondbröd (Bauernbrot) eller jättefranska breds ev med litet smör eller margarin. Lägg på 1 - 2 skivor bayonneskinka i bitar och tomatskivor. Sedan ett lager tunna, mjukfrästa lökringar. Stänk gärna över litet vitt vin, worcestershiresås eller äkta soya. Täck med ostskivor av schweizertyp och gratinera i 275° ca 10 minuter

  • JennieP

    röktlax med färskriven pepparrot och ägg. mums

    Rostbiff med tomat, remouladsås och rostad lök, och guud det är så gott gärna i en ciabatta eller på fullkornsbröd typ kavring!


    ooO Stolt morsa åt en finalist! Ooo
  • AnnaK

    ÖLSMÖRGÅSAR

    4 st

    1 gul lök
    300 g köttfärs
    100 g bakad leverpastej
    1 dl öl
    ½ tsk salt
    1 krm svartpeppar
    4 skivor vitt formbröd
    1 msk smör eller margarin
    4 salladsblad

    Sås:
    1 röd paprika
    1 ättiksgurka
    2 dl gräddfil

    Börja med såsen. Skölj paprikan och skär den och ättiksgurkan i tärningar. Blanda ned dem i gräddfilen. Skala och hacka löken. Blanda den med köttfärs, leverpastej, öl och kryddor. Bred färsen över brödskivorna i ett tjockt lager. Bred gärna så att färsen går litet över brödkanterna, den krymper när den steks.

    Bryn matfettet i en stekpanna. Stek smörgåsarna med färssidan nedåt på svag värme. Vänd smörgåsarna och stek dem en kort stund på andra sidan.

    Lägg upp smörgåsarna på varma tallrikar. Garnera med salladsblad. Häll såsen över eller servera den till.

  • AnnaK

    Fyllda frallor 4 port

    4 småfranska
    4 ägg
    100 g skivade champinjoner
    100 g strimlad skinka
    2 tomater

    dela frallorna och Gröp ur bröden. Vispa äggen lätt. Blanda med champinjoner och skinka. Lägg blandningen i frallorna. Sätt in i ugnen, 250° ca 10 min. Servera med skivade eller klyftade tomater.

  • AnnaK

    Nilssons polartårta (6 port)

    6 st stora halvor av polarkaka
    6 dl grädde 20 ? 27%
    1 brk tonfisk i vatten
    kaviar (på tub) efter smak

    Garnering:
    3 ägg

    ½ gurka
    räkor
    1 citron

    Hårdkoka äggen, finhacka gurkan, skala räkorna och skiva citronen, dela sedan skivorna i hälften. Vispa grädden hårt. Blanda hälften av grädden med tonfisken och resten av grädden med kaviaren, du bestämmer själv hur stark kaviarsmaken ska vara. Lägg två halvor av polarkakan på en stor tallrik/tårtfat så de bildar en rund cirkel. Bred ut tonfiskblandningen över polarkakorna. Lägg på ytterligare ett lager av polarkakor ovanpå. Bred ut kaviargrädden över. Spara lite till garneringen. Lägg nu på det översta lagret med polarkakor och ovanpå detta så breder du på det sista av kaviargrädden. Garnera med äggklyftor, finhackad gurka, citronskivor samt räkor efter eget tycke och smak.

  • AnnaK

    Senapskyckling i tunnbröd

    --------------------------------------------------------------------------------

    4 port.

    4 mjuka tunnbröd
    2 stekta/grillade kycklingfile
    gräslök finklippt
    1 hackad rödlök
    2 dl crème fraîche
    1/2 dl majonnäs
    1½ -2 msk skånsk senap
    salt
    peppar från kvarn
    Strimlad isbergssallad

    Gör så här:
    Tärna kycklingfilen, blanda med rödlök och gräslök. Rör samman majonnäs, crème fraîche och senap. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kyckling och lök. Fördela smeten jämnt på de fyra tunnbröden, strö på isbergssalladen och rulla ihop.
    Vira in dem i folie

  • AnnaK

    Jul-quesadillas

    Ingredienser
    4 port
    8 mellanstora tortillabröd
    2-3 msk söt, stark och grov julsenap
    8-16 skivor rökt skinka, julskinka,
    salami eller rökt korv
    280 g Kvibille Herrgård Gör så här
    Bred senap på 4 av bröden. Lägg ut skinka eller korv. Täck med
    hyvlad ost. Lägg de resterande bröden ovanpå. Stek på båda sidor
    i en torr, varm stekpanna till fin färg. Skär i trekanter och servera
    genast, gärna med lite grönsaksplock.

  • AnnaK

    Skinkbruschetta med rödbetstsatsiki

    Ingredienser
    4 port
    4-6 inlagda rödbetor
    1/2 rödlök
    100 g Apetina feta
    2 dl matyoghurt
    salt
    svartpeppar
    4 skivor ljust eller vitt bröd
    2 msk smör
    4-8 skivor julskinka Gör så här
    Riv rödbetor och lök grovt. Mosa osten. Blanda matyoghurten med rödbetor, lök och mosad fetaost. Smaksätt med salt och peppar. Stek brödet i smör i en stekpanna. Lägg på skinka och toppa med rödbetstsatsiki. Rödbetstsatsiki är också gott till kalkon, rökt kött och korvar.

Svar på tråden goda mackor