• pillanlax

    småkaks recept

    hej
    Jag skulle vilja ha recept på småkakor alla ni kan komma på är välkommna här

  • Svar på tråden småkaks recept
  • marie25

    hej har du nån gång  gjort dumle kakor???mmmm så gottvill du ha recept?dom är så lätta att göra

  • notsofantastic

    Kolasnitt:
    2,5 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 msk vaniljsocker
    1 dl flytande/smält margarin/smör
    1 dl socker
    ½ dl sirap (valfri)

    Blandas och bakas sen ut till valfri former (egentligen ska det vara långa kakor som man skär lite snett men jag brukar göra små runda kakor). Bakas i 175 grader i cirka 10 minuter tills de är krispiga i kanterna och sega i mitten.

  • kryddann

    Lägger in lite recépt till dig....

    After Eight kakor
    200 gr smör
    1dl strösocker
    5 dl vetemjöl

    Blanda samman de torra ingridienserna. Smula ned smöret i mjölblandningen.arbeta snabbt ihop till en deg.
    Dela degen i två bitar, rulla till längder och platta till längderna.
    Låt vila i kylen ca 20 min.
    Skär sedan till fyrkanter, (lika stora som en After Eight)
    Gräddas i ca 8 min på 200 grader.
    Lägg på en After Eight på varje kaka när de är varma.

    Bregottkakor
    300 g bregott (grön)
    1 ½ dl socker
    3 dl vetemjöl
    2 ½ dl maizena-mjöl
    1 tsk bakpulver

    Rör samman smör och socker. Blanda
    ihop de torra ingredienserna och rör
    ihop blandningen med resten Rulla till
    kulor som läggs i små formar.

    Grädda i 20 min i 175 grader.

    Chokladrutor med nötter

    200 gr margarin

    3 dl socker

    2 ägg

    2½ dl vetemjöl

    4 msk kakao

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk bakpulver

    200 gr grovhackade hasselnötter

    Gör så här
    Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt omrörning. Blanda ihop mjölet med bakpulvret vaniljsockret och kakaon och rör ner det i smeten tillsammans med hälften av dom hackade nötterna. Bred ut i långpanna 30*40 cm och strö över resten av nötterna. Grädda i 175º i knappt 20 minuter. Skär kakan i rutor genast när den tas ut från ugnen.

    CORNFLAKES DRÖMMAREn dröm när den är som bäst!Ca. 50 st. drömmar
    2 dl strösocker
    100 g smör eller margarin
    1 dl matolja
    1 msk vaniljsocker
    1 tsk hjorthornssalt
    4 dl vetemjöl
    2 msk potatismjö
    l2 dl cornflakes
    Rör socker och smör / margarin pösigt.Blanda i oljan och sedan de andra ingrediensernai tur och ordning.Forma enkronestora bollar och lägg på papprad plåt.Grädda 13-15 minuter mitt i 175 grader varm ugn.Förvara drömmarna torrt.

    Daimkakor
    (ca 55st)

    150g mörk choklad
    5 dl vetemjöl
    2½ dl socker
    1 tsk bakpulver
    ½ tsk salt
    1½ tsk malen kanel
    250 g smör eller margarin
    2 ägg
    150 g daimkulor

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Hacka chokladen.
    Blanda de torra ingredienserna.
    Hacka in smöret till en smulig massa.
    Arbeta in äggen ett i taget till en slät deg.
    Tillsätt den hackade chokladen och daimen och arbeta degen bara så länge att chokladen fördelas jämt.
    Forma degen till längder på mjölat bakbord och dela upp dessa i bitar.
    Rulla degbitarna till runda kulor och lägg dem på bakpappersklädd plåt, ej för tätt eftersom de flyter ut något under gräddningen.
    Grädda i mitten av ugnen ca 10 min

    Dubbelt så goda

    Ca 30 st
    100 g sötmandel
    100 g hasselnötter
    5 dl florsocker
    4 äggvitor

    Fyllning
    1 dl starkt kallt kaffe
    1 msk maizena
    1 äggula
    125 g mjukt smör
    ½ dl florsocker
    ½ vaniljsocker

    1. Mal mandeln och nötterna (använd kvarn, inte matberedare). Blanda det med florsocker.
    2. Vispa vitorna till fast skum och vänd försiktigt i socker och nötblandningen. Spritsa eller klicka ut teskedsstora klickar på papprad plåt. Grädda kakorna mitt i 175 grader varm ugn ca 10 min. Låt kallna på papperet.
    3. Fyllning: Blanda kaffe och maizena i en kastrull och låt blandningen sjuda till en kräm under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt krämen svallna något. Rör i äggulan.
    4. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Klicka ner smörblandningen i krämen och rör väl mellan varje klick. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. OBS! Skulle krämen skära sig kan man få den bli jämn igen om man ställer bunken i hett vattenbad och rör kraftigt.

    Bäst blir de om man förvarar dem i frysen och tar upp dem en stund innan de ska ätas.

    Greker är en slags mördegskaka som man rullar runt färgad marsipan

    200 g smör
    ½ dl socker
    1 äggula
    4 dl vetemjöl
    ½ tsk bakpulver

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulan, mjölet och bakpulvret och arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet några timmar.

    300 g mandelmassa
    röd eller grön hushållsfärg

    Riv och färga mandelmassan. Forma den till två 25 centimeters långa rullar. Kavla eller tryck ut mördegen till två 25 centimeters långa kakor som är 8-10 centimeter breda. Lägg på mandelmassan och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla dem med ägg och strö på pärlsocker.

    Grädda i 200 grader ca 15 minuter. Skär upp i sneda bitar.

    Säg till om du vill att jag ska lägga in fler recept, har en del på lager....

  • pillanlax

    marie25
    dom vill jag ha

  • marie25

    dumle kakor.
    200 g smält smör
    1 dl socker
    3 dl mjöl
    1 tsk bakpulver
    1 ask nobless
    2 påsar dumle

    smält smöret,blanda sen i socker,mjöl å bakpulver
    klicka de i aluminiumformar(1 msk i varje
    sätt sen ner en dumle i varje form
    in i ugnen ca 10 min 175 grader.lägg sen på en nobless på varje kaka högst upp medans kakkorna är varma.supergoda

  • kryddann

    här kommer lite till.....

    Double Chocolate chip cookies

    250 gram smör
    1 tsk vaniljsocker
    2,5 dl socker
    1,25 dl farinsocker
    1 ägg
    0,65 dl kakao
    2 msk mjölk
    knappt 4,5 dl mjöl
    1/4 tsk bakpulver
    2,5 dl hackad choklad

    Använd elvisp för att röra smöret. Rör i alla sorters socker, efter det ägget, kakao och mjölk i tur och ordning. Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i och sist kommer chokladen. Klicka ut på plåt och grädda i 180 grader i 10-12 minuter.

    Underbart goda chokladkakor:
    Vill dock utfärda en varning! Har man väl börjat äta av dessa kan man inte sluta!
    425 gr smör
    ca 5 dl socker
    ca 10 3/4 dl mjöl
    2 ägg
    8 tsk riven mörk choklad
    8 tsk kakao
    1 msk vaniljsocker
    pensla med uppvispat ägg och dekorera gärna med 1/2 skållad madel 225 grader 6-7 minuter
    Blanda alla ingredienser, lägg i kylen en stund, kavla degen och ta ut kakorna med rund pepparkaksform. Eftersom degen innehåller mycket smör och även choklad blir den svår att hantera när den är rumstempererad. Jag brukar ibland när tålamodet tryter forma degen till en rulle istället och skära så tunt jag kan. Lägg på bakplåtspapper, grädda och NJUT!/Pinse

    Hallongrottor
    ca 20 st
    Ugn 175°

    200 g mjukt smör
    1 dl strösocker
    1 msk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    4 ½ vetemjöl, 270 g
    ca 1 dl hallonsylt
    20 veckade pappersformar

    Rör smöret, sockret och vaniljsockret, smidigt.
    Blanda bakpulvret med mjölet och arbeta in det i smör- och sockerblandningen.
    Forma degen till en rulle ca 20 cm lång och låt den vila en stund.
    Skär rullen i 20 lika stora bitar och rulla var och en till runda kulor som läggs i pappersformarna.
    Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk hallonsylt.
    Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-15 minuter.
    Hallongrottorna går utmärkt att frysa.

    Hycklingekrokar

    Ingredienser:
    250 g (4 dl) vetemjöl, 75 g (knappt 1 dl) strösocker, 200 g smör,
    100 g skållad, mald mandel
    Strösocker att doppa kakorna i.

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
    3. Forma små krokar, lite tjockare i mitten. Lägg på bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda kakorna 10-15 minuter.
    5. Doppa kakorna i strösocker.

  • kryddann

    ett till.....

    White Chocolate Chip Cookies

    250 g smör
    1 tsk vaniljsocker
    2,5 dl socker
    1,25 dl farinsocker (kan bytas ut mot råsocker eller vanligt strösocker)
    1 ägg
    0,75 dl kakao
    2 msk mjölk
    5 dl mjöl
    1 tsk bakpulver
    200 gram hackad vit choklad

    Använd elvisp för att röra smöret. Rör i alla olika sorters

    socker, efter det ägget, kakao och mjölk i tur och ordning.

    Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i. Sen lägger jag upp

    degen/smeten på bakbordet med lite mjöl, och har i chokladen.

    Gör en rulle av allt, och dela i 24 lika delar, rulla ihop och platta

    ut kakor som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i

    180 grader i 14-15 minuter

    ytterligare ett....

    Ungkarlar

    200g vetemjöl
    200g potatismjöl
    100g socker
    4 tsk vaniljsocker
    2 tsk bakpulver
    300g margarin
    (det går att halvera receptet)

    Gör en deg och låt den stå svalt i minst 2 timmar (i en plastpåse håller den flera dagar). Rulla sedan kulor av degen, platta till och doppa ena sidan i pärlsocker. Grädda i 200 grader tills de börjar få färg.

    ett till.....
    Schackrutor, ca 60 st

    6 dl ( 300 g ) vetemjöl
    1 dl strösocker
    200 g smör el. margarin
    2 msk kakao
    1 msk vaniljsocker

    Blanda vetemjöl, strösocker och smör med elvisp till en finkornig massa. Arbeta ihop degen med händerna mot slutet. Dela degen i 2 delar. Arbeta in vaniljsocker i den ena och kakao i den andra. Dela sedan den mörka och den ljusa degen i två delar. Rulla ut de fyra delarna till lika långa inte för smala stänger ( samma tjocklek som ett finger ungefär ). Lägg en ljus och en mörk stång bredvid varandra. Lägg de två andra stängerna ovanpå så att den ljusa ligger på den mörka och tvärtom. Lägg rullen på kall plats att stelna. Skär den i knappt 1/2 cm tjocka skivor och lägg dom på smord plåt ( eller med bakplåtspapper under ). Grädda i 200 grader, ca 8 minuter.

  • pillanlax

    fler recept tack om ni kan

Svar på tråden småkaks recept