småkaks recept
hej
Jag skulle vilja ha recept på småkakor alla ni kan komma på är välkommna här
hej
Jag skulle vilja ha recept på småkakor alla ni kan komma på är välkommna här
hej har du nån gång gjort dumle kakor???mmmm så gottvill du ha recept?dom är så lätta att göra
Kolasnitt:
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl flytande/smält margarin/smör
1 dl socker
½ dl sirap (valfri)
Blandas och bakas sen ut till valfri former (egentligen ska det vara långa kakor som man skär lite snett men jag brukar göra små runda kakor). Bakas i 175 grader i cirka 10 minuter tills de är krispiga i kanterna och sega i mitten.
Lägger in lite recépt till dig....
After Eight kakor
200 gr smör
1dl strösocker
5 dl vetemjöl
Blanda samman de torra ingridienserna. Smula ned smöret i mjölblandningen.arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i två bitar, rulla till längder och platta till längderna.
Låt vila i kylen ca 20 min.
Skär sedan till fyrkanter, (lika stora som en After Eight)
Gräddas i ca 8 min på 200 grader.
Lägg på en After Eight på varje kaka när de är varma.
Bregottkakor
300 g bregott (grön)
1 ½ dl socker
3 dl vetemjöl
2 ½ dl maizena-mjöl
1 tsk bakpulver
Rör samman smör och socker. Blanda
ihop de torra ingredienserna och rör
ihop blandningen med resten Rulla till
kulor som läggs i små formar.
Grädda i 20 min i 175 grader.
Chokladrutor med nötter
200 gr margarin
3 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 gr grovhackade hasselnötter
Gör så här
Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt omrörning. Blanda ihop mjölet med bakpulvret vaniljsockret och kakaon och rör ner det i smeten tillsammans med hälften av dom hackade nötterna. Bred ut i långpanna 30*40 cm och strö över resten av nötterna. Grädda i 175º i knappt 20 minuter. Skär kakan i rutor genast när den tas ut från ugnen.
CORNFLAKES DRÖMMAREn dröm när den är som bäst!Ca. 50 st. drömmar
2 dl strösocker
100 g smör eller margarin
1 dl matolja
1 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
2 msk potatismjö
l2 dl cornflakes
Rör socker och smör / margarin pösigt.Blanda i oljan och sedan de andra ingrediensernai tur och ordning.Forma enkronestora bollar och lägg på papprad plåt.Grädda 13-15 minuter mitt i 175 grader varm ugn.Förvara drömmarna torrt.
Daimkakor
(ca 55st)
150g mörk choklad
5 dl vetemjöl
2½ dl socker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ tsk malen kanel
250 g smör eller margarin
2 ägg
150 g daimkulor
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen.
Blanda de torra ingredienserna.
Hacka in smöret till en smulig massa.
Arbeta in äggen ett i taget till en slät deg.
Tillsätt den hackade chokladen och daimen och arbeta degen bara så länge att chokladen fördelas jämt.
Forma degen till längder på mjölat bakbord och dela upp dessa i bitar.
Rulla degbitarna till runda kulor och lägg dem på bakpappersklädd plåt, ej för tätt eftersom de flyter ut något under gräddningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min
Dubbelt så goda
Ca 30 st
100 g sötmandel
100 g hasselnötter
5 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning
1 dl starkt kallt kaffe
1 msk maizena
1 äggula
125 g mjukt smör
½ dl florsocker
½ vaniljsocker
1. Mal mandeln och nötterna (använd kvarn, inte matberedare). Blanda det med florsocker.
2. Vispa vitorna till fast skum och vänd försiktigt i socker och nötblandningen. Spritsa eller klicka ut teskedsstora klickar på papprad plåt. Grädda kakorna mitt i 175 grader varm ugn ca 10 min. Låt kallna på papperet.
3. Fyllning: Blanda kaffe och maizena i en kastrull och låt blandningen sjuda till en kräm under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt krämen svallna något. Rör i äggulan.
4. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Klicka ner smörblandningen i krämen och rör väl mellan varje klick. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. OBS! Skulle krämen skära sig kan man få den bli jämn igen om man ställer bunken i hett vattenbad och rör kraftigt.
Bäst blir de om man förvarar dem i frysen och tar upp dem en stund innan de ska ätas.
Greker är en slags mördegskaka som man rullar runt färgad marsipan
200 g smör
½ dl socker
1 äggula
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulan, mjölet och bakpulvret och arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet några timmar.
300 g mandelmassa
röd eller grön hushållsfärg
Riv och färga mandelmassan. Forma den till två 25 centimeters långa rullar. Kavla eller tryck ut mördegen till två 25 centimeters långa kakor som är 8-10 centimeter breda. Lägg på mandelmassan och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla dem med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 200 grader ca 15 minuter. Skär upp i sneda bitar.
Säg till om du vill att jag ska lägga in fler recept, har en del på lager....
marie25
dom vill jag ha
dumle kakor.
200 g smält smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 ask nobless
2 påsar dumle
smält smöret,blanda sen i socker,mjöl å bakpulver
klicka de i aluminiumformar(1 msk i varje
sätt sen ner en dumle i varje form
in i ugnen ca 10 min 175 grader.lägg sen på en nobless på varje kaka högst upp medans kakkorna är varma.supergoda
mer recept tack
här kommer lite till.....
Double Chocolate chip cookies
250 gram smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
1,25 dl farinsocker
1 ägg
0,65 dl kakao
2 msk mjölk
knappt 4,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
2,5 dl hackad choklad
Använd elvisp för att röra smöret. Rör i alla sorters socker, efter det ägget, kakao och mjölk i tur och ordning. Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i och sist kommer chokladen. Klicka ut på plåt och grädda i 180 grader i 10-12 minuter.
Underbart goda chokladkakor:
Vill dock utfärda en varning! Har man väl börjat äta av dessa kan man inte sluta!
425 gr smör
ca 5 dl socker
ca 10 3/4 dl mjöl
2 ägg
8 tsk riven mörk choklad
8 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
pensla med uppvispat ägg och dekorera gärna med 1/2 skållad madel 225 grader 6-7 minuter
Blanda alla ingredienser, lägg i kylen en stund, kavla degen och ta ut kakorna med rund pepparkaksform. Eftersom degen innehåller mycket smör och även choklad blir den svår att hantera när den är rumstempererad. Jag brukar ibland när tålamodet tryter forma degen till en rulle istället och skära så tunt jag kan. Lägg på bakplåtspapper, grädda och NJUT!/Pinse
Hallongrottor
ca 20 st
Ugn 175°
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ½ vetemjöl, 270 g
ca 1 dl hallonsylt
20 veckade pappersformar
Rör smöret, sockret och vaniljsockret, smidigt.
Blanda bakpulvret med mjölet och arbeta in det i smör- och sockerblandningen.
Forma degen till en rulle ca 20 cm lång och låt den vila en stund.
Skär rullen i 20 lika stora bitar och rulla var och en till runda kulor som läggs i pappersformarna.
Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk hallonsylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Hallongrottorna går utmärkt att frysa.
Hycklingekrokar
Ingredienser:
250 g (4 dl) vetemjöl, 75 g (knappt 1 dl) strösocker, 200 g smör,
100 g skållad, mald mandel
Strösocker att doppa kakorna i.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
3. Forma små krokar, lite tjockare i mitten. Lägg på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda kakorna 10-15 minuter.
5. Doppa kakorna i strösocker.
ett till.....
White Chocolate Chip Cookies
250 g smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
1,25 dl farinsocker (kan bytas ut mot råsocker eller vanligt strösocker)
1 ägg
0,75 dl kakao
2 msk mjölk
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200 gram hackad vit choklad
Använd elvisp för att röra smöret. Rör i alla olika sorters
socker, efter det ägget, kakao och mjölk i tur och ordning.
Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i. Sen lägger jag upp
degen/smeten på bakbordet med lite mjöl, och har i chokladen.
Gör en rulle av allt, och dela i 24 lika delar, rulla ihop och platta
ut kakor som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i
180 grader i 14-15 minuter
ytterligare ett....
Ungkarlar
200g vetemjöl
200g potatismjöl
100g socker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
300g margarin
(det går att halvera receptet)
Gör en deg och låt den stå svalt i minst 2 timmar (i en plastpåse håller den flera dagar). Rulla sedan kulor av degen, platta till och doppa ena sidan i pärlsocker. Grädda i 200 grader tills de börjar få färg.
ett till.....
Schackrutor, ca 60 st
6 dl ( 300 g ) vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör el. margarin
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Blanda vetemjöl, strösocker och smör med elvisp till en finkornig massa. Arbeta ihop degen med händerna mot slutet. Dela degen i 2 delar. Arbeta in vaniljsocker i den ena och kakao i den andra. Dela sedan den mörka och den ljusa degen i två delar. Rulla ut de fyra delarna till lika långa inte för smala stänger ( samma tjocklek som ett finger ungefär ). Lägg en ljus och en mörk stång bredvid varandra. Lägg de två andra stängerna ovanpå så att den ljusa ligger på den mörka och tvärtom. Lägg rullen på kall plats att stelna. Skär den i knappt 1/2 cm tjocka skivor och lägg dom på smord plåt ( eller med bakplåtspapper under ). Grädda i 200 grader, ca 8 minuter.
fler recept tack om ni kan