• Gisela73

    Kladdkaka med sirap? Recept?

    Någon här som har ett recept på kladdkaka med sirap i??

    Skulle bli himla glad om någon har och vill dela med sig..

  • Svar på tråden Kladdkaka med sirap? Recept?
  • Tjej 83

    finns det? aldrig hört

    är det gott?

  • Häxan Jia

    Nix, vet du om sirap bara är som smaksättning...

    För isåfall räcker ju några msk i smeten gott...

    Om själva kakan är sirapsbaserad så bör du kunna byta ut socker mängde mot sirap istället...


    När tillvaron går i alltför snäva cirklar, krävs det något oväntat för att rubba dem....
  • Häxan Jia

    Före

    Vanlig kladdkaka
    3 dl strösocker
    2 ägg
    2 msk kakaopulver
    1 tsk vaniljsocker
    1 krm salt
    75 g smör
    2 dl vetemjöl

    1 msk florsocker
    1 tsk marg till formen

    Näringsvärde per portion:
    Energi 294
    Kolhydrater 46
    Protein 4
    Fett 10
     

    Efter

    Smalare kladdkaka
    Nästan fettfri!

    1 kaka, 8 bitar
    Tillagningstid ca 45 min

    1 dl strösocker
    1 dl ljus sirap
    1 tsk vaniljsocker
    2 ägg
    4 msk kakao
    1 krm salt
    1 dl kesella, 1%
    1 dl vetemjöl

    Näringsvärde per portion:
    Energi 183
    Kolhydrater 34
    Protein 5
    Fett 3

    1 tsk margarin eller smör, till formen
    1 msk florsocker, till garnering

    Gör så här
    1. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
    2. Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
    3. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
    4. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär


    När tillvaron går i alltför snäva cirklar, krävs det något oväntat för att rubba dem....
  • Häxan Jia
    Chocolat gateau fantastique
    Recept: Lena Ivö, Stockholm
    Du behöver:
    KAKA:
    300 g smör
    300 g mörk choklad
    1,5 dl vit baksirap
    1 vaniljstång
    1 dl vispgrädde
    1 dl vetemjöl
    4 ägg
    1/2 dl starkt kallt kaffe

    GLASYR:
    100 g smör
    150 g choklad
    50 g honung


    Gör så här:
    KAKA:
    1.
    Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och chokladen tillsammans. Blanda i sirap.
    3. Dela vaniljstången och skrapa ner kornen i en kastrull med vispgrädden. Lägg också i själva stången och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
    4. Fiska upp stången och häll i kaffet i grädden. Blanda med choklad- och smörblandningen.
    5. Knäck i äggen, rör och tillsätt mjölet. Rör försiktigt tills allt är blandat.
    6. Häll blandningen i en form med löstagbar kant och grädda i cirka 20 minuter. Kakan krackelerar eventuellt på ytan, men det gör inget.
    7. Ta ut kakan och låt den svalna och mogna i kylskåp, helst till nästa dag.

    GLASYR:
    1. Smält ingredienserna i en kastrull. Låt svalna något och skeda generöst över kakan.
    2. Ställ kakan i kylen i en halvtimme och servera den med vispad grädde eller glass.
    När tillvaron går i alltför snäva cirklar, krävs det något oväntat för att rubba dem....
  • Häxan Jia

    Där har du några recept iaf....


    När tillvaron går i alltför snäva cirklar, krävs det något oväntat för att rubba dem....
  • Gisela73

    Häxan Jia.

    Tack så jättemycket för dom tipsen. Jag vidarebefodrar dom till min väninna som skulle ha dom.

  • Häxan Jia

    Det gör du rätt i.. Hoppas att något av dom var det hon sökte

    Gott nytt år föresten


    Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker.....
Svar på tråden Kladdkaka med sirap? Recept?