• norpan75

    oxfilegryta

    är det ngn som har ett recept?

  • Svar på tråden oxfilegryta
  • puffipuff

    det är gott att ha oliver, syltlök, stark korv, mejram i grytor men oxfile gryta vill man kanske piffa upp lite extra. Gorgonzola?

  • puffipuff

    eller oxfile i kantarellsås

  • Jannamia

    Oxfilegryta med rosépeppar

    Ingredienser
    400 - 500 g oxfile
    1 gul lök
    4 skivor rökt skinka
    1 msk margarin
    1/2 tsk salt
    1/2 msk rosépeppar
    1 msk vetemjöl eller idealmjöl
    1 msk tomatpuré
    1 1/2 dl oxbuljong (tärning)
    1 1/2 dl grädde eller Crème Fraiche

    1. Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Skär skinkan i tärningar.

    2. Bryn köttet i margarin i en stekpanna. Låt lök och skinka fräsa med. Salta och strö över söndersmulad rosépeppar och mjöl.

    3. Rör ut tomatpurén i buljongen och häll det i pannan. Låt sjuda under lock ca 5 min. Rör i grädde eller Crème Fraiche och smaka av.

    Servera med kokt ris och en tomatsallad eller blandad sallad.

  • Jannamia

    Oxfilegryta med banan och kiwi

    ca 400 gr oxfile
    100 gr bacon
    salt,peppar,curry
    2 msk vetemjöl
    3 dl hönsbuljong av tärning
    (10 små lökar)kan skippas också 2 stora bananer
    1 kiwifrukt
    en liten påse jordnötter(kan skippas)

    Skär oxfilen i centimetertjocka skivor som kryddas med salt,peppar och curry.
    Vänd bitarna i vetemjöl och bryn dom innan dom läggs över i en gryta.
    Strimla baconet och fräs det och lägg även detta i grytan.
    Skala lökarna och låt dom fräsa i stekpannan 5 min.
    Slå sedan över buljongen och låt puttra under lock i ca 25 min eller tills köttet känns klart.
    Skiva bananerna och vänd ner dom i grytan så att dom hettas upp men utan att koka.
    Garnera med skivad kiwi och jordnötter.

  • Jannamia

    Oxfilegryta

    4 portioner

    500 gram oxfile
    1/2 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    1 hackad gul lök
    2 dl creme fraiche
    1 dl grädde
    2 msk chilisås
    1/2 msk Worcestershiresås
    1/2 msk soja
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 msk rosepeppar
    Hackad persilja

    Skär filen i skivor, platta ut dem något och bryn dem hastigt. Salta och peppra.

    Ta upp köttet och fräs löken.

    Blanda creme fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter.

    Lägg i kött och rosepeppar och låt puttra 5 minuter.

    Strö över persilja.

  • Jannamia

    Festlig oxfilegryta

    Ingredienser 4 port
    # 600 g oxfilé
    # smör
    # salt
    # grovmalen svartpeppar
    # 4 vitlöksklyftor
    # 6 dl grädde
    # 1 pkt broccoli
    # 200 g soltorkade tomater
    Så här gör du:
    Skiva oxfilén och stek den i smör. Salta och peppra. Pressa över vitlöken. Häll i grädden, tillsätt broccolin i bitar och tomaterna i strimlor. Låt koka ihop några minuter.

  • norpan75

    Tackar så mycket. är lättast att göra gryta när vi har en liten och gästerna har var sin liten också. är inte så beroende av att ätas just i rättan tid.

Svar på tråden oxfilegryta