Vad kan jag Ersätta CHERRYN med i min Marinad?
Har fått ett recept på En god Kycklingmarinad.
I den ska det vara 1 dl cherry vilket jag INTE har hemma.
Ska jag utesluta det helt eller kan man ersätta cherry med ngt
Har fått ett recept på En god Kycklingmarinad.
I den ska det vara 1 dl cherry vilket jag INTE har hemma.
Ska jag utesluta det helt eller kan man ersätta cherry med ngt
Madeira om du har det hemma? Eller ett sött portvin. Nu är alla portvin dessvärre inte söta
hmm, Har inge rödvin alls hemma...
Så det skiter nog sig.
Tror ni det blir stor skillnad på marinaden om jag utesluter den helt?
Vart bor du?
Det blir en smakskillnad om du utesluter cherry eller liknande.
Vad är det för ingredienser förutom sherry?
Vad är det för ingredienser förutom sherry?
du kan ta saft, körsbärssaft eller svartvinbärssaft...fast kanske inte en hel deciliter...
hmm, varför undrar du var jag bor
Kan jag ta saft alltså?
skitabra!!!
dert är:
honung, sesmfrön, soja, hönsbuljong. sambal oelek, vitlök o ingefära
Kan jag tillsätta ngt?
För vi har både rödvin och madeira som vi inte kommer använda
Balsamvinäger för att få sötman och lite av det där alkoholstinget.
är det CHERRY eller SHERRY vi pratar om???
Jag har förutsatt att det är sherry och inte körsbär.
jag tänkte att det kunde ha varit antingen SHerry eller någon form av eau-de-vie gjort på körsbär, alt körsbärslikör eller Kir (som förutom drinken även är ett sött körsbärsvin). Ofta använder man ju ett sötare inslag i marinader, tex sweet chili, farinsocker, honung eller tom coca-cola. Det förekommer även att man marinerar i starksprit, och i vissa recept står att det ska vara just Kirsch Eau-de-Vie. Det var därför jag undrade.