• Pyssilullan

    Vad kan jag Ersätta CHERRYN med i min Marinad?

    Har fått ett recept på En god Kycklingmarinad.
    I den ska det vara 1 dl cherry vilket jag INTE har hemma.

    Ska jag utesluta det helt eller kan man ersätta cherry med ngt

  • Svar på tråden Vad kan jag Ersätta CHERRYN med i min Marinad?
  • Dinturiel

    Madeira om du har det hemma? Eller ett sött portvin. Nu är alla portvin dessvärre inte söta

  • Pyssilullan

    hmm, Har inge rödvin alls hemma...
    Så det skiter nog sig.
    Tror ni det blir stor skillnad på marinaden om jag utesluter den helt?

  • Dinturiel

    Vart bor du?

    Det blir en smakskillnad om du utesluter cherry eller liknande.

  • MELIM

    Vad är det för ingredienser förutom sherry?

  • MELIM

    Vad är det för ingredienser förutom sherry?

  • EJL

    du kan ta saft, körsbärssaft eller svartvinbärssaft...fast kanske inte en hel deciliter...


    .:*mamma till Leon & lillebror i magen bf 24 mars*
  • Pyssilullan

    hmm, varför undrar du var jag bor

    Kan jag ta saft alltså?
    skitabra!!!

    dert är:
    honung, sesmfrön, soja, hönsbuljong. sambal oelek, vitlök o ingefära
    Kan jag tillsätta ngt?

  • Dinturiel

    För vi har både rödvin och madeira som vi inte kommer använda

  • lilaki

    Balsamvinäger för att få sötman och lite av det där alkoholstinget.

  • mosterYster

    är det CHERRY eller SHERRY vi pratar om???

  • lilaki

    Jag har förutsatt att det är sherry och inte körsbär.

  • mosterYster

    jag tänkte att det kunde ha varit antingen SHerry eller någon form av eau-de-vie gjort på körsbär, alt körsbärslikör eller Kir (som förutom drinken även är ett sött körsbärsvin). Ofta använder man ju ett sötare inslag i marinader, tex sweet chili, farinsocker, honung eller tom coca-cola. Det förekommer även att man marinerar i starksprit, och i vissa recept står att det ska vara just Kirsch Eau-de-Vie. Det var därför jag undrade.

Svar på tråden Vad kan jag Ersätta CHERRYN med i min Marinad?