• Ebbiz

    Behöver hjälp med förrätt!

    Vi har bjudit hem folk på middag till helgen och jag har bestämt att bjuda på ganska enkel mat nämligen ostfylld, baconlindad kycklingfilé med ris och grönsallad! Nu är bara frågan:  vad ska jag bjuda på till förrätt?
    Något ganska enkelt alltså. Och UTAN skaldjur...är superallergisk.

    Finns här någon vänlig själ som kan bidra med recept och förslag?  Du/Ni kanske tom har något smaskigt dessert-tips att komma med?

    Här råder totalt hjärnsläpp och jag kommer inte på någonting just nu !

    Tack på förhand !

  • Svar på tråden Behöver hjälp med förrätt!
  • Pikku Enkeli

    Bruschetta med tomat, basilika och vitlök. Passar bra innan kyckling.

    Till efterrätt kanske konserverade päronhalvor värmda i ugn med After Eight på. Servera med gammeldags vaniljglass.


    Winners never quit. Quitters never win.
  • Ebbiz

    ÅH vad gott det lät!

    Men en dum fråga...vad är bruschetta...och hur tillagar man förrätten?
    Och desserten lät inte tokig alls!

    TACK

  • Pikku Enkeli
    Bruschetta är en maträtt från centrala Italien. Den består av grillat bröd, vitlök samt olivolja & salt. Bruschetta kan ätas som den är eller med olika pålägg som t.ex. tomater.
    Winners never quit. Quitters never win.
  • latlisa

    Laxtårta - mixa kavring och smör tryck ut i en form med avtagbar kant. Fyllning på rökt lax,creme fraiche gräslök.gör botten först gärna dagen innan. Hacka laxen bl. med övr. ing. och bred på botten. Granera med löjrom.

  • Ebbiz

    Tack alla !

    Puffar för fler förslag på förrätter!

  • lata kocken Johanna

    chevremousse (mixa samman lika delar skalad chevre, creme fraiche och philadelphiaost)

    servera med en balsamico"sirap" av 2 delar balsamico och 1 del honung som får koka ihop till tunn sirapskonsistens (när det får kallna så blir det tjockare)

    och valfria tillbehör tex
    parmaskinka
    knaperstekt bacon
    pinjenötter
    tomatsallad
    babysallad (blandade skott)

  • Skogsgrön

    Gazpacho. Lite jobb men kan göras dan innan.

  • Vicka81

    En enkel förrätt är att ta vitlöksbröd (den mindre storleken, alltså 1 st/pers) Halva och grilla i ugnen med lite smör på. Servera med en äkta aioli (sån man köper i chark/delikatess eller gör själv, inte på flaska!) och pesto i små skålar. Droppa ev lite balsamico över bröden. Supergott!


    Gravid v. 26
Svar på tråden Behöver hjälp med förrätt!