Inlägg från: Jempa L |Visa alla inlägg
  • Jempa L

    Sytråden spinns vidare!

    He, he. Mmm, får försöka komma förbi där igen låter det somSkrattande. Knapparna ingår inte och var inte jättebilliga, men iom tångens pris så känns det överkomligt ändå.

    Knappsats 12mm, 39.90:-6st Pärlemoknapp.
    Kappsats 8mm,  49.90:- 10st Blank silverhatt.

    De hade en hel del roliga dekorknappar att fästa på tröjor också. Jisses, jag låter som värsta föräljaren, men jag blev som ett barn i en godisbutik där.

    http://www.prym-consumer.de/de/html/c30.asp försökte googla, men hittade inget annat än på tyska. Någon kanske förstår bättre än mig...

  • Jempa L
    letw83 skrev 2007-03-20 23:28:55 följande:
    jempamen vanliga taggtryckknappar funkar väl? tror mina är 10 eller 12 mm...
    Jag blev så ivrig med de nya att jag faktiskt inte har hunnit testa... Återkommer!
  • Jempa L

    Yepp, det funkar .  *Jippie*
    Man får använda de tillbehören som följer med till "pärlemo-knapparna" jag köpte. Då funkar det att trycka i de nitknapparna jag hade hemma också. De borde vara 12 mm, har inte kvar förpackningen till de jag hade hemma.

  • Jempa L
    Tyrvi skrev 2007-03-21 10:17:41 följande:
    Jempa: Kan man få vägbeskrivning till det där stället med tången? Kan ju spara till någon gång jag tänker åka till Sthlm med bilen...
    Från sthlm tar man bara E4 norrut mot Arlanda. Sväng av vid avfarten Häggvik, (ligger efter sollentuna om du var där på symässan). I stora rondellen tar du höger, vid nästa rondell (liten) tar du vänster och följer vägen rakt fram. Du har nu Ica maxi på vänster sida. Åk vidare och följ vägen till höger så är du framme.
  • Jempa L

    Hittade boken "Sy till småbarnen" av Anita Gunnars på bokrean i går. Så mycket söta kläder däri! Någon som vet hur mönstrena är i storlek/passform?

  • Jempa L
    NicoleSthlm skrev 2007-03-23 23:07:06 följande:
    Är det nån här inne som har koll på om d är någon symässa eller liknande i STHLM inom en snar framtid!!??Såg att jag precis missade den som var! They call me Piff........ Piff A Till.....
    http://www.syfestivalen.se/Default.asp?id=1

    2-4 november på sollentunamässan.
  • Jempa L
    13 år emellan skrev 2007-03-23 23:14:51 följande:
    Jag hittar inget om skåne på den länken
    Just syfestivalen verkar bara anordnas på sollentunamässan. Fot i munnnen
  • Jempa L
    pucken skrev 2007-03-26 11:36:29 följande:
    va sur jag blir. jag tänkte sy en jeansjacka av ett par gamla jeans, hittade mönster i baby cool. men de enda gamla jeansen jag har hemma är min mans, och knappgylfen är för kort! vet inte om det är för han har ministorlek eller om det är modellen i allmänhet som är korkad. jag ville ju sy den där jackan till min son!
    Jag försökte också ge mig på den jackan... Men det visade sig att jeansen jag använde var för svängda i midjan, så det blev liksom som en spets i framkant. Svårt att förklara... Tror att det funkar bäst med en lågt o kort skuren midja. Ytterligare ett UFO
  • Jempa L
    FrogLeg skrev 2007-04-01 11:34:59 följande:
    Kan inte trådstarten lägga till www.minanamnband.se/ bland länkarna eftersom de är många som frågar om de hela tiden?
    Fixat!

    *Skäms* Har inte sytt ngt på flera dagar... Har jobbat och sen har jag ingen inspiration när syhörnan är alldeles rörig för tillfället. Är det någon som har använt tapetbord eller ngt liknande till att klippa tyg på? Saknar någon stor fri yta och funderar på om det kan funka. Golvet är ju inte helt kul att hålla till på...
  • Jempa L
    TinaZ skrev 2007-04-01 21:13:24 följande:
    alltså.....när man syr på overlockmaskinen, hur ska man då klippa ut innan, maskinen skär ju tyget, nålar får man väl heller inte ha antar jag.Jag behöver HJÄLP!Dessutom undrar jag hur man fäster i början och slut av en söm.
    Jag klipper vanlig sömsmån, men nålar längre in på tyget och är supernoga med att plocka bort nålarna vartefter jag syr. Ibland räcker det även att bara hålla tygerna och mata igenom, beror lite på vad som sys.

    Fäster gör man antingen genom att sy över trådkedjan igen, eller använda stoppnål och trä igenom stygnen, men det känns bökigt. Enklaste sättet är att klicka en liten droppe "Fray-check" på stygnkedjan som blir över och sen klippa av den. Har varit supersmidigt och har hållt bra trots tvättar.
  • Jempa L

    Grattis Cirrus!

    Senaste projektet här är ett par ceriserosa byxor i sweatshirt-tyg till dottern, mönster från Barnkläder, sy och sticka till barn 0-3 år. Sitter helt ok, men jag har ännu inte fått in någon bild på dem i galleriet.

    Det börjar närma sig för en ny tråd då denna snart går ut! Vi får ju inte "tappa tråden"
    Några fler länkar som ni vill ha med i TS?


    Måste ju få valuta för plus-tjänsten...
  • Jempa L
    Charleston skrev 2007-04-09 12:16:22 följande:
    Förresten, vart tar sytråden vägen med den nya tråden? så att jag hittar den när den här tar slut? Länkar ni från denna tråd över till den nya, eller?
    Såvida ingen annan hinner före så lägger jag upp en ny länk snarast och lägger in trådstarten här i denna tråd. Vill bara kolla om det finns fler länkar att lägga i ts, blir så mycket extra uppdateringar annars.

    Gaaah! Min overlock måste vara av manligt kön . Ena undertråden krånglade, har trätt om njutton gånger, tillsynes likadant varje gång och rätt som det är så slutar den krångla! Vad gör man annorlunda undrar man då... Konstigt nog är det de små projekten som tar lång tid, ska bara kantsy ett tygstycke innan tvätt och då krånglar det som attans...
    Måste ju få valuta för plus-tjänsten...
Svar på tråden Sytråden spinns vidare!