Inlägg från: pattisza |Visa alla inlägg
  • pattisza

    Sytråden spinns vidare!

    Jag fick min faktura i SEK. Varför skall ni betala i EURO?
    Jag blev lite nyfiken på varifrån ni har fått erat sömnadsintresse och hur länge ni har sytt.

  • pattisza

    Mitt syintresse.

    Det var i skolan på slöjden, fick betyg 5 i syslöjden på högstadiet och då krävde jag att få en symaskin av mina föräldrar.

    Sedan dess har jag mest sytt gardiner och kuddar sytt upp byxor. Kalikåfigurer gjorde jag ganska många. Intresset har väl gått upp och ner genom åren, sydde klänning till brudtärna på vårt bröllop för 3 år sedan och nu har jag börjat sy lite kläder till lilltösen. Jag är inte så noggrann, nålar nästan aldrig och sprättar mer än jag syr, men har tagit mig i kragen och blivit mycket bättre med de nu.

  • pattisza

    jag har nu sytt en tröja och en kjol ur ottobre tidningen jag beställde. Kjolen blev på tok för stor men söt, tröjan blev bra men lite konstigt tyg, matchar inte till några av hennes kläder. Jag har inte sytt så mycket kläder och när jag sytt har det varit lättsydda burdamönster så jag tycker beskrivningarna är lite för kortfattade för min erfarenhet men det går ju ändå.

  • pattisza

    Ni glömmer väl inte att lägga bilder på det ni skapar i era galleri, det är så roligt att bli inspirerad av er.

    Idag har jag inhandlat tyg, skall bli klänningar till lillstumpan och hennes kompis. Skall försöka mig på några byxor också. Fick ju min ottobre tidning häromdagen.

  • pattisza

    Oj då ingen aning, kan du inte kontakta företaget eller den du köpte det av? De kanske vet.

  • pattisza

    Jag har sytt 4 klänningar och min första tröja, bild finns i galleri under starka bilder. Ni som har Baby cool fanns det inte ngn sådan dräkt som lena söker med där?

  • pattisza

    Snuttarna: Jag har sytt stl 92 och de är 51 cm från axel. De går lätt att förkorta eller förlänga om man vill, tänkte sy några kortare "tunikor" också.

    cirrus: Biblioteket brukar ha kalikå böckerna. "Kalle K och hans vänner" och Kalikåkrabater, vet inte om den finns med i båda. www.kalika.se/ Kanske kan du köpa ett mönster här.

    Ledilnaan. Köp en lite tjockare frottéhandduk och sy av. Det har funkat jättebra för oss. Har man många så behöver man inte hålla på och "täta" dem för då kan man ju bara byta när de blir blöta tycker jag.

  • pattisza

    Snuttarna: Jag tror att stl 80 skulle passa bättre till en ettåring. De klänningar jag sytt är för långa för min dotter som är 16 mån, de går under knäna. 40 cm tror jag passar bättre till 1-åring, vad tror ni andra?

    Tildamamman: Dopklänningen var egentligen inte svårare än en vanlig klänning med ärm. Tyget jag köpte var färdigvolangat nertill så det behövde jag inte göra men det är inte heller så svårt att göra rynk. Tar lite tid bara. Det var det första plagg jag sydde sen syslöjden. Tycker absolut att du skall våga, det är jätteroligt och ekonomiskt att göra den själv.

Svar på tråden Sytråden spinns vidare!