Matolja?
Kan man använda vanlig matolja i hemmagjorda puréer?
Kan man använda vanlig matolja i hemmagjorda puréer?
Enligt bvc så kan man lägga i lite olja eller margarin i hemmagjorda puréer. När det gäller olja rekommenderade de dock att använda rapsolja eller olivolja. Jag vet dock inte om det har någon betydelse vilken olja man har....
raps- och olivolja är bäst eftersom de innehåller mycket fleromättat fett. är osäker på vad vanlig matolja är gjord av men jag tror att det rör sig om mättat fett och det är ju inte särskilt bra för någon.
Rapsolja ska väl vara allra nyttigast och är helt neutral i smaken, till skillnad från olivolja som smakar ganska mycket. Gynnar själv helst svenskt lantbruk! Vanlig matolja är säkert helt ok också, kolla vilka oljor som ingår!
Rapsolja 75%, solrosolja 25%. Borde väl vara okej?
Då är det ju jättebra! Solrosolja är också bra olja.