*kassler med annanas å ris :
skiva kassler, lägg det på en ungsform och
så på med skivad eller mosad ananas och ost på toppen och sen in i ung.
Jättegott med ris och sallad.
*Ris&Kasslergratäng:
Tärna kassler o lök och fräs tills det får lite färg ...
Koka ris och blanda samman i en ugnsform ..
Krydda med salt & peppar och häll på ett halvt paket m-grädde å en paprika chili creme fraiche
In i ugnen på 200grader i ca 15min ....
*Falufrestelse in general
Ingredienser:
4 portioner
6-8 potatisar
2 purjolökar
400g falukorv
1 msk smör
salt, vitpeppar
1 1/2 dl grädde
2 msk tomatpuré eller ketchup
2 krm timjan, salvia eller annan örtkrydda
klippt persilja
Gör så här:
Skala potatisen och hyvla till lövtunna skivor. Spola med kallt vatten och låt rinna av.
Skär purjon i ringar. Skölj noga. Skiva falukorven. Gör i ordning fyra dubbla ark av
smörad folie, så stora att de kan vikas ihop till paket. Fördela potatis och lök som en
luftig bädd på foliearken, salta och peppra.
Blanda grädde, tomatpuré och örtkryddor och häll över potatisen.
Lägg på korvskivorna och vik ihop paketen tätt
Värm en plåt i 250 graders ugnsvärme. Lägg paketen på plåten och grädda ca 25 minuter.
Känn efter i paketet att potatisen är genomkokt. Öppna paketen vid bordet och ha
lite persilja till hands att strö över.
*Makaronilåda
5dl makaroner (snabb, ideal, fullkorn eller vad du själv föredrar)
400g köttfärs
2dl riven ost
3 ägg
4 dl mjölk
Svartpeppar
vitpeppar
salt
aromat
soja
Ugn 200 grader
*Nachogratäng
4 personer
400 g köttfärs
1 st rödlök, hackad
100 g champinjoner, skivade
1 st paprika, röd
1 msk matolja
1 påse Fajita spice mix
1 dl vatten
1 paket (200 g) philadelphiaost
1 påse Nachos Chips
140 g ananas på burk, skivad
100 g ost, riven
TILLAGNING
Bryn köttfärs, rödlök, champinjoner och paprika i matolja. Tillsätt Fajita kryddmix och
vatten. Rör om och koka utan lock i 5 min. Bred ut philadelphiaost i en ugnsfastform och
lägg på köttfärs- och grönsaksblandningen. Stick i nachochipsen och ananasen i färsen.
Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i 6-10 min.
Servera med sallad och guacamole.
*Köttfärssoppa:
1 stor gul lök
2 stora morötter
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
1 buljong tärning
1 burk krossade tomater
1 l vatten
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
Bryn hackad lök och grovrivna morötter, tillsätt sen köttfärsen och vitlöken.
Krydda och tillsätt buljong, vatten och krossade tomaterna.
Låt koka ihop sig en stund
Servera med en klick creme fraishe och ett gott bröd.
*pastasås med tomat å basilika creme fraiche
*TACOFISK (4 port)
400 gr vit fiskfilé (ex torsk)
2,5 dl mellangrädde
1 dl tacosås (valfri styrka)
2-3 dl grovriven ost
15-20 tortillachips
Gör så här:
Salta lätt på fisken och lägg i en gratängform.
Blanda grädden med tacosås och ost, häll över fisken.
Krossa chipsen och strö över.
Grädda i 225 grader strax under mitten, ca 25 min.
Servera med potatis eller ris, sallad och ev resterande tacosås.
*pastasås med lövbiff, grädde å senap
*fläskfilé, kryddblandning å kinamix