• Dino78

    Julbröd

    Nån som har nåt recept på ett gott julbröd? Som inte tar tusen år att göra

  • Svar på tråden Julbröd
  • Xara

    ICA har annars bra alternativ... . Varför inte koka knäck istället? Himmel vad gott det kan vara när man är riktigt sugen...! Sorry, inga receptförslag här inte, men jag kände för att pladdra lite helt enkelt.

  • Dino78

    Kokade knäck idag
    Lussebullar är fixat, pepparkakor grejade...bara julbröd som inte finns nu

  • Xara

    Uj uj uj vad du donar och står i! *Impad* Här hemma har vi just köpt pepparkakor i alla fall, eftersom vi hade bjudit folk på glögg. Annars ser jag fram emot svärmors knäck och egna ischoklad på julafton... Slurp!

  • Dino78

    Har man inget att göra på dagarna så har man inte
    Tycker 24 timmar per dygn är på tok för mycekt tid! Även fast jag sover 12 timmar...
    PS. Köpt mina pepparkakor med, men det andra fixar jag själv!

  • Villes mamma

    Det här kanske...

    Kryddigt julbröd

    1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj 2 brödformar, ca 1 1/2 liter vardera, med matfett.
    2. Blanda samtliga ingredienser i en stor bunke och blanda väl.
    3. Fördela blandningen i de smorda formarna och jämna till ytan.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 50?60 minuter.
    5. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under en bakduk.

    Ingredienser:

    5 dl rågmjöl
    7 1/2 dl specialvetemjöl
    3 dl ljus sirap
    1 dl strösocker
    1 tsk malen kryddnejlika
    1 tsk malen kanel
    1 tsk malen ingefära
    1 1/2 tsk bikarbonat
    2 msk apelsinmarmelad
    4 dl mjölk

  • Dino78

    Lät gott...man behöver inte ens jäsa det, intressant!
    Är det gott då? Fungerar med alla pålägg?

  • Snurrig

    SAFFRANSBULLAR

    50 g jäst
    100 g smör
    5 dl mjölk
    1 pkt saffran
    1,5 dl ljus sirap
    250 g kesella
    0,5 tsk salt
    17 dl vetemjöl

    Värm smör och mjölk till 37 grader. Häll mjölkblandningen över den smulade jästen. Tillsätt saffran, sirap, kesella, salt och det mesta av mjölet. Tillsätt resten av mjölet tills det är en fast och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 min.

    Baka ut lussekatterna och låt dem jäsa övertäckta på plåt i 30 min. Pensla med ägg och sätt ditt russin om du vill. Grädda i 225 grader i 5-10 min

    ANISBRÖD

    100 gr margarin
    2 ½ dl mjölk
    25 gr jäst
    1 ägg
    ¾ dl socker
    1 krm salt
    1-1½ tsk stött anis
    7½-8 dl vetemjöl

    Fritering
    Kokosfett eller olja

    Garnering
    Strösocker

    Smält matfettet i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader. Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt ägg, socker, salt och anis.
    Arbeta i mjölet och knåda degen på matbordet.
    Dela degen i 2 delar.
    Kavla ut varje deg till en platta 12 X 40 cm.
    Skär i 4 remsor som är 3 cm breda.
    Dela varje längd i 8 bitar, ca 5 cm långa. Skär några jack i varje bit. Låt jäsa.
    Fritera några i taget tills de har fått färg. Låt dom rinna av på hushållspapper.
    Doppa i socker.
    Ska de frysas in, sparas sockret tills de ska serveras.

Svar på tråden Julbröd