• giz

    limma pepparkaks hus =)

    jahapp då ska jag vara huslig

    smält socker som lim?? hur lääänge måste man igentligen hålla ihop det för att dom ska sitta ihop???

  • Svar på tråden limma pepparkaks hus =)
  • Tin o Trolls mamma

    Vet inte. Vi gjorde precis ett hus här hemma. Höll ihop sidorna ca 0,5 till 1 minut i varje hörn. Det gick bra!

    Kram, Ekorren.

  • TantG

    Jag smälter socker i stekpannan. Det går FORT när det stelnar... 1 min kanske 2...

  • MosterMaggi

    Det brukar stelna rätt snabbt. Inte mer än ett par minuter ska det ta, allra högst. När det känns klart, håll lite till så det säkert stelnar och inte saaaakta ramlar isär i sin beståndsdelar med sockertrådiga kanter. Och du? Akta fingrarna noga. Smält socker bränns som ATTAN.

  • YvonneM

    Jaa...förra året var första och sista gången jag limmade pepparkakshus Torkade aldrig, utan jag fick stötta sidorna med burkar och olika saker....kladdigt som tusan och inte blev det snyggt heller.

    Hjälper ju inte dej, men...

  • penapöna

    Det smälta sockret stelnar snabbt men utfärdar en varning. Ha tjocka grytvantar på dej. Jag lyckas alltid få minst 2 brännblåsor. Så numera dekorerar vi bitarna för sig med massvis med godis och äter det ofärdiga huset

  • Kayia

    fniss...jag har lessnat på brända fingrar och en stekpanna som är snart nog omöjlig att få ren

    Min tanke är: är det verkligen nån som faktiskt äter upp huset när julen är över???

    Jag kör stenhårt med vanligt lim för porösa material
    Funkar bra och torkar fort.

  • giz

    hahaha ja det låter ju...... hmmmm spänande *S*

    jaja vi får väll se om det kommer ngt bildbevis i mitt galleri innan jul.....eller om jag får tillbringa julen med en vit kramgo tröja å krama mej själv

  • Tin o Trolls mamma

    Men herregud! Maken sa just det..

    Jag tyckte att vi skulle använda superlim eftersom jag aldrig förr lyckats med smält socker.

    Det går ju inte att äta sa han då! VAA skrek jag, man äter väl inte ett dammigt pepparkakshus som stått framme och mjuknat. Bläääh!

    Ekorren.

  • Kayia

    fniss..
    tänkte just det...vem äter pepparkakshus eller kristyrfigurer som hängt i granen
    Läste nånstans att det i en gran bor ca 10000 djur av 500 arter!!!

    Nice

    Men å andra sidan säger de att lite skit rensar magen så man kanske skulle ha julgransplundring i år!

  • penapöna

    Är det bara jag som alltid har ätit upp pepparkakshuset? Nån vecka in på det nya året satt jag och syrran i soffan och slogs om bitarna.

  • AnnaLuleå

    Vi limmade väggarne med karlsons klister förra året. Funkade prima och ingen brände sig. Vill man bränna sig men ändå få det att torka kan man ju alltid använda limpistol

    Vi tog sock och spritsade fast alla godisar på taket så man kunde äta utvalda (och dammiga) delar iaf.

  • giz

    hahaha superlim låter lockande

  • Jennelii

    Hmm....vi äter pepparkakshuset...möjligtvis inte i år (inte kanterna iaf) för vi har satt ihop det med MESSMÖR. Fick ett tips om det....

  • penapöna

    Messmör är ju gott............hmmm......fast kanske inte torkat.....som stått framme några veckor.......nä, skippa ihopmessningen ni........

  • Anova

    Har hört att man ska ha lite glukos i det smälta sockret, då stelnar det inte så fort.

  • Hannahs mamma

    LR så tar man och limmar ihop med kristyr... Stelnar juh rätt snabbt...

    Brukar köpa fördig kristyr på tub för just "limningen"

  • Jennelii

    Messmöret var lite besvärligt eftersom det inte stelnar lika fort som sockret men nu verkar det sitta ihop iaf....

  • Lejån

    vilken rolig tråd! =) Har provat både smält socker och kristyr innan men nu är det bara en sak som gäller och det är karlssons klister!! =)
    Tycker ändå det är skitäckligt att sitta och gnaga på en gammal dammig pepparkaka. Då finns det bättre saker att äta på när julen är slut! =)

Svar på tråden limma pepparkaks hus =)