• fantacola

  Vilken hund är farligast?

  Efter hyffsat stor erfarenhet av hundar anser jag att en aggresiv hund av typen St. Bernardshund är den farligaste. Den har nästan häng om en nappe, storlek som Mastiff,skalle och bettstyrka som överstiger alla andra hundraser med råge och ett enl. mig ett vakt som en rottweiler.

  För saken skull ger jag en känga åt pjutthundar som pittbull, terriers av olika slag och olika typer av bandogs av miniformat.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-01-30 18:01:40:
  Jag anser även att en normal ST.Bernhard med dess inavlade fel, överexploatering i avel och viss medfödd agressivitet gör en "Vanlig STB farligare än en galen pjutthund med fel ägare och fel i generna. Vi pratar Cujo i saltkråkankläder.

 • Svar på tråden Vilken hund är farligast?
 • Nallemajatjejen

  Jag skulle säga att den farligaste hunden är den med fel ägare och utan rätt uppfostran oavsett ras.

 • KIKINA

  Jag tror inte man kan säga att en spec. ras är den aggressivaste. Det är hur den uppfostras. Jag känner ett par som har en st.bernard och hon skulle inte kunna göra en fluga förnär. Eller har jag missupfattat tråden?

 • Andrundrun

  Jag har träffat på många raser, men pudlar är nog de som nafsar en gång för mycket.

  Sedan säger jag som Nallemaja.

 • Nitagirl

  nallemajatjejen.
  ¨håller med dej fullständigt,,,inte hundens fel,utan ägarens..

 • Tainted

  det är ju ofta småhundarna som verkar mest aggressiva i min mening, de skäller ju och nafsar på precis allting. hade en större hund betett sig som de gör så hade det inte avrit ok men bara för att det är en liten minihund så verkar ägarna inte ha varken pli eller lust att säga till dem. men farliga, nja de är ju så små :)

 • Splach

  blir så irriterad på småhundar, där ägarna verkar tro att dom inte behöver lydnad, och det värsta är väll att småhundar oftast är enormt smarta, vilket ägarna troligen inte verkar tro..

  Jag ogillar hundar som hoppar på en, och träffar nästan aldrig en stor hund som är upp och studsar på en etc, jag har lärt min hund att han inte får hoppa, men så kommer man till dessa småhundar, som ska hoppa gläfsa och nafsa och framförallt springa runt som yra små höns och skälla och morra..
  Dom skiter jag totalt i, fortsätter gå om du hoppar, eller knuffar ner dom och bryr mej inte ett dugg i dom, samtidigt som jag blir lite irriterade på ägarna, som oftast står och skrattar och ler åt sin lilla minihund som hoppar!
  Det är inte gulligt, det spelar ingen roll att hunden är liten, det för inte gulligt, en hund ska kunna hälsa utan att hoppa gläfsa skälla mm

 • garttin80

  Min mamma och morbror blev nästan dödade av en sankt bernhard, så helt klart har jag stor respekt för den rasen. Livrädd....det är väl för att jag är uppväxt med erfarenheten av vad som kan hända...

  Men farligaste hunden om den är aggressiv är nog dobberman, den är ju otroligt startsnabb och medveten om sina rörelser...
  För det inte sagt att dobberman i sig är farlig...
  Jag tror ju det beror helt på hundens liv och erfarenheter... Om den nu inte är sjuk...

 • Hallonsaft

  En rädd hund som blir trängd eller en hund som är tränad för kamp

 • Rottis77

  Håller med om att det är inte rasen det är fel på utan ägaren. Har själv både Rottweiler och Mastiff, och dessa är dom snällaste och trevligaste hundarna på denna planet. Den hunden jag har mest "respekt" för är faktiskt Golden Retriever, dom varnar inte innan, utan det bara smäller (detta är min egen erfarenhet på mitt jobb som djursjukvårdare).

Svar på tråden Vilken hund är farligast?