• ming
  Äldre 3 feb 11:47
  21954 visningar
  8 svar
  8
  21954

  Kan man putta igång en bil med urladdat batteri?

  Som rubriken frågar, kan man putta igång en bil med urladdat batteri? Eller måste man använda startkablar?

 • Svar på tråden Kan man putta igång en bil med urladdat batteri?
 • Skruva­n
  Äldre 3 feb 11:48
  #1

  Nej de går bra att putta igång den, men om batteriet är HELT ur laddat kan det vara svårt

 • Dagott­o
  Äldre 3 feb 12:46
  #2

  Om det finns tillräckligt med ström i batteriet för att driva bensinpumpar, tändning med mera så går det om bilen brukar vara något sådär lättstartad. Brukar var lättast på tvåans/treans växel då det brukar vara väldigt tungt på ettan.

  Har du automatväxellåda går det inte utan det får bli startkablar.

 • Dad
  Äldre 4 feb 09:24
  #3

  Det gå att putta igång en bil med manuell låda som tidigare sagts, men det kommer gå bättre med startkablar om batteriet är riktigt dåligt, man kan då gasa lite på den strömgivande bilen för extra hjälp. Problemet vid att putta igång en bil är att om det inte funkar direkt kan den bli sur och då blir det ännu svårare att starta. Om ni ska prova att putta igång, använd tvåans eller treans växel så går det lättare.

 • Master J
  Äldre 4 feb 10:32
  #4

  Svar på din fråga blir både JA o Nej!
  Om batteriet är urladdat under 9,5 volt lär bilen inte starta då en mängd utrustning(tändning,bensinpump mm) behöver detta för att kunna fungera. Dessutom behöver en växelströms generator samma spänning till sin fältlindning för att börja ladda.
  Om exempelvis batteriet är okey, men startmotorn är kass går det alldeles utmärkt att knuffa/dra igång en bil.
  Dessutom Om batteriet är URladdat mao tomt måste du starta med kablar och låta dessa sitta kvar ungefär 1-några minuter. Detta just för att bygga upp spänningen till 9,5 volt då din egen generator börjar ladda. Tänk även på att stänga av alla andra strömkällor vid start(ljus,fläkt,radio mm)

 • ming
  Äldre 4 feb 19:26
  #5

  Tack för svaren!
  Det gick inte att putta igång den, så jag antar att den var för urladdad. Vi fick använda startkablar istället.
  Hur länge måste man köra för att batteriet ska vara laddat igen? Jag körde ca 2-3 mil idag, lät bilen stå några timmar, och skulle åka hem, men man märkte ju att batteriet inte var helt bra när jag skulle starta den igen.
  Vi har aldrig haft problem med batteriet eller startningen på 1½ år (så länge som vi haft bilen), utan vi hade glömt lamporna på häromdagen så den urladdades och fick starta med startkablar. Sen laddades den ur en gång till efter det (sen har vi inte kört mer). Kan första urladdningen ha förstört batteriet på något sätt?

 • Dad
  Äldre 5 feb 08:22
  #6

  Antagligen är batteriet dåligt, men som svar på frågan så brukar 2-3 mil inte räcka för att ladda ett batteri. Skaffa ett nytt batteri så slipper du bli stående! Alternativet är att köpa batteriladdare och ladda det hemma, att kolla så att det finns vätska osv. men det tycker i alla fall jag känns onödigt att lägga tid och pengar på eftersom ett batteri normalt sett håller c:a 5-7 år.

 • Äldre 5 feb 08:25
  #7

  Äldre bilar kan man putta igång, ja.
  Men nyare så ska man använda startkablar! Läste i våran från -98 att det inte är bra för motorn m.m om man puttar igång en nyare bil.

 • Master J
  Äldre 5 feb 21:58
  #8

  äLDRE BIL = BILAR SOM HAR LIKSTRÖMSGENERATOR. Detta är bilar för det mesta tillverkade före 1965!!!!!!
  Har aldrig funnit någon anledning till att man inte kan knuffa-bogsera igång en bil. Vad som anses vara en nackdel av tillverkare är att en mängd bensin kan hamna i katalysatorn och när motorn startar antänds denna soppa och kan då eventuellt förstöra-skada katalysatorn. Har dock aldrig sett eller ens hört talas om att detta skett under mina mer än 30 år som mekaniker.

Svar på tråden Kan man putta igång en bil med urladdat batteri?
Logga in
Bli medlem