Inlägg från: uniMog |Visa alla inlägg
  • uniMog

    chokladkräm?

    min absoluta favorit: blanda oboy-pulver med ovispad grädde till lagom konsistens. Blir dock VÄLDIGT starkt smak!

    Alternativ 2: chokladganache. hacka 200g (300g om du ska ha vit choklad), värm 2,5 dl grädde men KOKA INTE!! Häll över chokladen och rör försiktigt tills chokladen smälter. Ställ i kylen tills den är riktigt riktigt kallt och vispa sen.

    Alternativ 3: köp chokladfromage/chokladpudding på pulver!


    Nullus Anxietus
  • uniMog

    här är det rätta receptet från JFL's receptblogg:

    200g mörkchocklad eller
    300g vit chocklad
    3,5 dl grädde
    Hacka chockladen fint, värm grädden så den nästan kokar. Häll över den hackade chockladen låt stå ca 30 sek. rör runt till chockladen smält och det blivit krämigt. Ställ i kylen ca 30 minuter. Vispa med elvisp. Bra fyllning, går även att använda som täcke eller att garnera (spritsa) med.


    Nullus Anxietus
  • uniMog
    DestinationX skrev 2007-02-03 21:00:13 följande:
    Hej PejganKan jag göra krämen ikväll, ställa i kylskåpet och vispa i morgon?
    Japp det blir perfekt.
    Nullus Anxietus
Svar på tråden chokladkräm?