• am76
    Äldre 13 Feb 17:23
    59217 visningar
    2147 svar
    2147
    59217

    Barn födda i nov 06 !!!

    HEj alla novembermammor , Min lilla Tea född 15/11 har exakt samma rutiner som du beskriver Mill06 (och då även som ni Criffegirl & Phillis 72). Dock beror nattmatningen vid ca 02+05 på att jag får väcka henne då jag har så mycket mjölk , tror att hon skulle sova "hela natten" annars då hon sovit 8 timmar i ett sträck en gång när jag såå trött och sov som en stock och inte vaknade av "dolly parton".

  • am76
    Äldre 14 Feb 13:22
    #58

    Vår Tea har alltid sovit i sin egen spjälsäng, bredvid vår säng. Blir 1-2 lyft fram och tillbaka varje natt när jag ammar henne i vår säng.

  • am76
    Äldre 17 Feb 19:37
    #89

    Drakmamman > Jag har just undrat hur mycket bebisar äter egentligen och där fick jag ett litet mått. Trodde inte det var så otroligt mycket! Har ammat hela tiden och då ser man ju inte mängden ...

    Mill 06 > Här bökas det oxå otroligt mycket, fötterna upp i vädret hela tiden var hon än ligger . Häromdagen låg Tea med ena foten ovanför spjälskyddet mellan spjälorna,,, inte så bekvämt. Tror de vänder sig snart när de gör så!

    tjugofem > Sömnvanorna verkar vara mer lika jag trodde mellan ammade & ersättningsbebisar. Här sovs det alltid från 22-23 till
    08-09 med 1 ibland 2 korta matpauser då jag är tvungen att väcka Tea pga en massa mjölk.

    Vi ska oxå döpa Tea, inte förrän 14.4 så är ju ett tag kvar att fundera på psalmer osv. Här är det dags för vacc på måndag - är ganska orolig då man läser att så många bebbar verkar bli ledsna efteråt . Hoppas det går bra! Spännande att se vad hon väger och mäter, 3 veckor sedan sist (då 62 cm /5945 g).

    ** Ni som ska börja ge smakisar redan vid 4-4½ månads ålder, har ni nån speciell anledning till att börja så tidigt?

  • am76
    Äldre 17 Feb 19:39
    #90

    Nån som vet om det finns psalmer att lyssna på + texter (inför dopet) på nätet nånstans? Har ingen psalmbok att kika i ...

  • am76
    Äldre 18 Feb 15:01

    På dopet blir det smörgåstårta och glasstårta. Presenter vet vi inte alls, folk har frågat vad vi önskar oss men vi vet inte än.

    Här ammas det oxå för fullt så ingen mens i sikte, skönt det!

    dyckan > Tror bara du vet om och när du vill sluta amma. Svårt att rekommendera något.

    Jag ammade oxå bara ena bröstet i början då hon inte tog det andra, pumpade ut det ena i hopp om att det skulle funka efter ett tag. Sen började hon få tag med amningsnappen som jag tilslut kunde ta bort vecka 7. Hade det inte funkat hade jag säkert velat sluta amma tidigt. Jag har förresten funderat på varför man ändrat rekommendationen från 4 till 6 månaders amning o fick mitt svar i en annan tråd, "skyddar mot vissa infektioner & hjälper mamman gå ner i vikt". Hmm ner i vikt behöver jag iaf inte gå mer, väger nu samma som innan så får se om det fortsätter neråt, äter onyttigare än jag nånsin gjort i mitt liv så blir väl en omställning när man väl slutar amma då ...

  • am76
    Äldre 18 Feb 21:06

    Tussetösen, samma här, den senaste veckan har Tea haft svårt att ligga still - så nu ammar jag henne bara i sängen även på dagtid, då ligger hon någorlunda still. Det är precis som om allt runt omkring plötsligt har blivit så himla intressant att hon inte vill äta färdigt utan släpper taget hela tiden.

  • am76
    Äldre 19 Feb 17:47

    Här fick vi oxå spruta idag, gick så bra så . Och oj, stora tjejen är hon 64 cm / 6460g, inte undra på att hennes kläder känns små och mina stora, hon äter verkligen upp mig.

  • am76
    Äldre 19 Feb 19:16

    Vi ska oxå vänta med syskon även om jag just nu är så bebis förälskad så jag skulle vilja ha en bebis jämt ! Jag vill hinna jobba före det är dags igen för bebis. Nåt man ska tänka på nu om man inte vill ha fler barn snabbt är att man efter att ha fött barn är betydligt fertilare, 6-7 dgr (!) istället för 1-2 i månaden, sa min BM när jag var på efterkontrollen ...

  • am76
    Äldre 20 Feb 16:14

    Verkar som vi har en stor tjej, ligger högst på kurvan för tjejer, föddes 15.11 och mätte igår 64cm och vägde 6460g (när hon föddes 51cm/3500g). Nu tycks hon ha en tillväxtperiod äter med 1 ½ mellanrum på dagen och inatt var 4:e timma *gäsp*.

  • am76
    Äldre 21 Feb 12:01

    Här började gnället efter sprutan i måndags . Hon äter varannan timme & sover nästan inget på dagen. Vår braiga sovrutin är som bortblåst, somnade först 00:30 igår kväll *gäsp*. Måtte det vara tillfälligt, en tillväxtperiod bara, vi saknar vår goa tjej .

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!